NASA објавила видео-снимак спуштања ровера Perseverance на Марс

У СЈЕДИЊЕНИМ ДРЖАВАМА ТВРДЕ: ОВО ЈЕ МАРС КАКАВ ДОСАД НИКАДА НИЈЕ ВИЂЕН

* Сонда је почела да емитује црно-беле снимке Марса готово одмах након слетања, али  је NASA било потребно неколико дана да почне да прима теже видео-фајлове са његових камера. Снимљено све - од испуштања падобрана до њеног слетања

_____________________________________________________

           АМЕРИЧКА Национална управа за ваздухопловство и свемир (NASA) објавила је видео снимак слетања ровера Perseverance на Марс.

           Видео, који је насловљен „Како слетети на Марс“, снимио је сам Perseverance у време слетања на Црвену планету 18. фебруара.

           Сонда је почела да емитује црно-беле снимке Марса готово одмах након слетања, али  је NASA било потребно неколико дана да почне да прима теже видео-фајлове са његових камера.

           „Марс какав никада раније није виђен. Сада сви могу да осете како је то – слетати на Марс. Камера сонде снимила је читав процес слетања на планету - од испуштања падобрана до њеног слетања", рекла је портпаролка NASA у вези са видео снимком.     

           Пилот Апола 11 на Месецу, амерички астронаут Баз Олдрин, честитао тиму NASA на успешном спуштању сонде на површину Марса.

           https://youtu.be/4czjS9h4Fpg      

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари