Караџић Петронијевићу: Ова пресуда нема везе са правдом

ПРАВНИ ТИМ ПРВОГ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПОДНЕЋЕ ЗАХТЕВ ЗА РЕВИЗИЈУ ПРЕСУДЕ

* Адвокат Горан ПЕТРОНИЈЕВИЋ: „Од свих ових доказа који су од нас прикривени у току првостепеног поступка од стране тужилаштва, сачинићемо ново чињенично стање које ће нам бити довољан разлог за подношење захтева за ревизију. Иначе, не могу се отети утисаку да је постуипком управљао (Теодор) Мерон“

______________________________________________________________________________

         НАКОН изрицања пресуде на доживотни затвор, преко адвоката, огласио се Радован Караџић који је рекао да “пресуда нема везе са правдом”.

         Ове речи медијима је пренeо његов адвокат Горан Петронијевић, који је са Караџићем био у судници током изрицања пресуде.

         Иначе, Петронијевић, члан правног тима Радована Караџића, казао је данас да се не може отети утиску ”да је поступком управљао Мерон”, најавивши да ће се с осуђеним бившим председником Републике Српске разговарати сутра.

         Додао је да је с Караџићем разговарао јутрос.

         - Другостепена пресуда која је данас изречена Радовану Караџићу јесте правоснажна али није коначна, јер и даље има право на ванредни правни лек - ревизију, рекао је Танјугу члан Караџићевог правног тима адвокат Горан Петронијевић.

         "Ми ћемо га сутра посетити и размотрити могућност да од свих ових доказа који су од нас прикривени у току првостепеног поступка од стране тужилаштва, сачинимо ново чињенично стање које ће нам бити довољан разлог за подношење захтева за ревизију", прецизирао је Петронијевић.

         Он је додао да ће у том делу правне борбе, бити учињен још један правни напор да се дође до истине.

         Коментаришући данашњу пресуду којом је Караџићу казна од 40 година затвора повећана на доживотни затвор, Петронијевић каже да је то било очекивано.

         "Ово је одраз стања на терену. Кад год је притисак према Републици Српској и према Србима, овакве пресуде су увек биле нека врста компензације. Тако да се осим овога што се данас догодило није друго ни могло очекивати", навео је Петронијевић.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари