Наставак после седам прекида

КАРАЏИЋ ПОНОВО У ХАШКОЈ СУДНИЦИ

НАКОН СЕДМОДНЕВНЕ ПАУЗЕ

        У Хашком трибуналу 18. октобра ће бити настављено суђење првом председнику Републике Српске Радовану Караџићу, оптуженом за геноцид, злочин против човечности и кршења закона и обичаја ратовања у Босни и Херцеговини од априла 1992. до новембра 1995. године.

        Портал ФАКТИ редовно ће извештавати о даљем току овог процеса.

        После једнонедељне паузе у процесу, тужиоци ће у уторак, 18. октобра, у 9 часова, пред веће председавајућег судије О-Гон Квона, у судницу број 1, извести двојицу заштићених сведока са псеудонимима КДЗ-492 и КДЗ-490.

        Оптужба, коју предводи Аланд Тиегер, потом планира да испита и доктора Идриза Мерџанића из Приједора који је 1992. године био заробљен у Трнопољу. У својим ранијим исказима на суђењу Миломиру Стакићу 2002. године, Мерџановић је рекао да су логори Омарска, Кератерм и Трнопоље били саставни део система етничког чишћења Приједора које је планирано и спровођено по наређењу врха Српске демократске странке, чији је, у то време, Караџић био председник.

        Суђење, на којем се бивши председнику Републике Српске брани сам, седми пут прекинуто прошле недеље, од како је почео главни претрес 26. октобра 2009. године.

        М.М.З.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари