Сарајево блокирало долазак руског тима епидемиолога у Мостар

ХДЗ БиХ: НЕКО ТИМЕ СКРЕЋЕ ПАЖЊУ СА АФЕРЕ НЕТРАНСПАРЕНТНЕ НАБАВКЕ РЕСПИРАТОРА

* Хрвати – имајући у виду позитивно искуство Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци - затражили долазак у Универзитетску клиничку болницу Мостар истог руског хуманитарно-медицинског конвоја помоћи, који је у протеклој седмици боравио у БиХ

_________________________________________________________________

        ХДЗ БиХ сматра да је недопуштање да тим руских медицинских стручњака за дезинфекцију уђе у ФБиХ "провидно скретање пажње са стварних афера, као што је нетранспарентна набавка респиратора буџетским средствима".

        Из те странке наводе да је на основу позитивног искуства Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци затражен долазак у Универзитетску клиничку болницу Мостар истог руског хуманитарно-медицинског конвоја помоћи, који је у протеклој седмици боравио у БиХ.

        "У овим захтевним околностима и напорима, председавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и председник ХДЗ-а БиХ Драган Човић захваљује свима који су вољни дати и дају допринос како здравственим, тако и свим другим установама и институцијама у БиХ које директно учествују у борби против пандемије вируса корона, било то у Сарајеву, Бањалуци, Мостару или било којој другој средини", истиче се у саопштењу.

        Из ХДЗ-а БиХ додају да здравствени изазови, социјална осетљивост, тешка привредна ситуација и безбедносни изазови с којим се тренутно БиХ суочава, никако и никоме не смеју бити опредељење за подстицање беспотребних политичких сукоба заснованих на обманама и лажима, "што смо сведоци код конкретног случаја".

        У саопштењу се наводи да би Херцеговачко-неретвански кантон као један од најпогођенијих вирусом корона требало да буде приоритет за сваки вид хуманитарне помоћи, свих народа у БиХ, гледајући стварне потребе, независно од националне структуре становништва.

        Портпарол Универзитетске клиничке болнице Мостар Адријана Панџа рекла је раније Срни да је због процедуралних проблема до даљег одгођен долазак медицинског тима из Русије који је требало да дезинфекције просторије те болнице.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари