Председница Хрватске у Израелу: БиХ је под контролом милитантног ислама

ГРАБАР-КИТАРОВИЋ: БиХ ЈЕ И НЕСТАБИЛНА ЗЕМЉА КОЈУ СУ ПРЕУЗЕЛИ ЉУДИ ПОВЕЗАНИ И СА ИРАНОМ

         ХРВАТСКА председница Колинда Грабар-Китаровић налази се у тродневној посети Израелу, а данас је током разговора са председником те земље, Реувеном Ривлином, између осталог, казала да је БиХ нестабилна земља коју су „у одређеном смислу“ преузели људи повезани са Ираном и терористичким организацијама.

         Грабар-Китаровић је изјавила да Хрватска трпи због мигрантског проблема, који није сасвим сличан ономе у великом диелу Европе. Нагласила је да разликује мигранте од избеглица, рекавши да је Хрватска спремна да пружи азил избеглицама, а да мигранти који траже бољи начин живота морају поштовати међународне границе.      

         "Мигранти заправо не желе остати у Хрватској него само доћи до Немачке", рекла је председница Хрватске, преноси портал Index.hr .

         Иако готово сви тврде да су избеглице из Сирије, већином су заправо афрички или пакистански мигранти, који се покушавају пробити преко границе из Босне и Херцеговине, за коју Грабар-Китаровић каже како је врло нестабилна и да су је у одређеном смислу преузели људи повезани с Ираном и терористичким организацијама.

         "Та земља је данас под контролом милитантног ислама, који је доминантан у одређивању ставова", рекла је Грабар-Китаровић, додајући да су неки мигранти врло насилни и да проваљују људима у куће.

         Она је раније говорила да се у БиХ враћају хиљаде  бораца са сиријског ратишта, те да се у БиХ наоружавају селефије и да их се хиљаде налази на граници са Хрватском односно Европском унијом.

         Председница Хрватске истовремено тврди да су она и њена земља „прави и искрени пријатељ Босне и Херцеговине“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари