Најомиљенији бошњачки Хрват позива Додика да им учини услугу и повуче кандидатуру

ЖЕЉКО КОМШИЋ ОВАКВИМ ПОЗИВИМА У СУШТИНИ САМО МОБИЛИШЕ ГЛАСАЧЕ ЛИДЕРА СНСД

         С ОБЗИРОМ на техничку немогућност представљања интереса БиХ у свету, па и интереса РС, због чврстог присуства на црној листи САД, кандидат СНСД-а за члана Председништва БиХ, Милорад Додик морао би да одустане од кандидатуре, казао је данас председник Демократске фронте Жељко Комшић.

         "Господин Додик је изван система међународних односа, што само додатно потврђује стављање Николе Шпирића на црну листу САД. Додик би сам требао да повуче своју кандидатуру јер је неозбиљна и управо штети интересима грађана које претендира да заступа", сматра Комшић.

         "Ви се, господине Додик, с обзиром на околности у којима се налазите, не можете ни састати са политичким представницима демократских држава, не можете очима видети Белу кућу, а бројне неугодности, због вашег положаја са посебним потребама, изазвао би покушај да се обратите пред Генералном скупштином УН-а, јер се свет не би прилагођавао вама, што је не мало него велико понижење за српски народ у БиХ. Престаните да брукате свој народ. То што штетите ентитету, нас и не забрињава, лагано га водите ка нестанку, али брукате народ", казао је Комшић.

         Комшић је додао да је "Никола Шпирић један од гласовних оперативаца у стратешком партнерству СНСД-а и ХДЗ-а".

         "Та сарадња у протеклих неколико година показала се небројено пута. Не треба бити визионар да се не види да ће по истим критеријима по којима су се Додик и Шпирић нашли на црној листи САД-а, на тој листи наћи и њихов партнер у одбрани сумњиво стечене имовине - Драган Човић", стоји на званичној Фејсбук страници ДФ.

         https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Komsic-pozvao-Dodika-da-odustane-o...

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари