ХВИДРА: Пуповац у Хрватској спроводи великосрпску политику и злоћудни је тумор

ОН ЉУБЉАНСКОМ „ДЕЛУ“ РЕКАО ДА ЈЕ РЕТРОГРАДНИ ПРОЦЕС КРЕНУО НАКОН ОСЛОБАЂАЊА ГОТОВИНЕ И МАРКАЧА

         ПРЕДСЕДНИК Главног одбора удружења ветерана из рата у Хрватској ХВИДРА, Јосип Периџа рекао је да они сматрају да председник СДС С Милорад Пуповац у Хрватској спроводи "великосрпску политику" и да је "злоћудни тумор на најосетљивијем делу тела Републике Хрватске".

        "Његови поновни иступи и изјаве словеначком "Делу" врве још једном од низа нетачних, неистинитих изјава које оптужују и дијеле пацке хрватским грађанима и Републици Хрватској. Везујући се за ћирилицу, за угроженост Срба у Хрватској - начин на који се он обраћа и на који осуђује Хрватску вани, сматрамо да то није примјерено и за нас је то неприхватљиво", рекао је Периџа за телевизију Н1 Загреб.

        Он је додао и да ће се због изјава Пуповца љубљанском "Делу" саопштењем обратити хрватској јавности и Влади Хрватске, пренeо је "Јутарњи лист".

        Пуповац је у интервјуу љубљанском "Делу", између осталог, рекао да је ретоградни процес у Хрватској почео да се развија након ослобађајуће пресуде двојици генерала у Хагу 2012. - Анти Готовини и Младену Маркачу, а да је ојачао после уласка Хрватске у Европску унију".

        Он је рекао и да је све достигло "врхунац" протестима због постављања ћириличних табли у Вуковару.

        (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари