Хрвати мисама и паљењем свећа обележили годишњицу самоубиства Слободана Праљка

СВЕЋЕ ПАЉЕНЕ И У ЊЕГОВОЈ РОДНОЈ КУЋИ У ЧАПЉИНИ, У ШИРОКОМ БРИЈЕГУ, ГРУДАМА, ВИТЕЗУ И ЖЕПЧУ

* У Мостару – на централном спомен обележју хрватским бранитељима на Тргу хрватских великана - била и Праљкова фотографија

_______________________________________________________________________________

         У ВИШЕ места са хрватском већином у Босни и Херцеговини су служене мисе и паљене свеће за генерала Слободана Праљка, начелника Главног штаба Хрватског већа обране (ХВО у БиХ), који је пре годину дана извршио самоубиство у судници Хашког трибунала.

         Хина наводи да је Праљак то учинио знак у протеста након објављивања пресуде којом је осуђен за ратне злочине против Бошњака у Босни и Херцеговини.

         Медији преносе да је „након спонтаног окупљања стотине Мостараца запалило свеће испред централног спомен обележја хрватским бранитељима на Тргу хрватских великана где се налазила и фотографија покојног генерала” и да су се окупљени уз молитве присетили генерала Праљка, преноси Танјуг.

         Хина наводи да су „свеће запаљене и у Праљковој родној Чапљини, али и Широком Бријегу, Грудама, Витезу, Жепчу”, а поводом годишњице његове смрти служене су мисе у Грудама и Широком Бријегу.

         Наводи се да су у организацији удружења проистеклих из Домовинског рата ХВО Града Широког Бријега током дана свеће палили бројни грађани, али и представници Градске управе Широког Бријега.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари