Грабар Китаровић тврди да СОА није тајно снимала словеначке функционере и судије

ЗА СЕБЕ РЕКЛА ДА НИКАДА НЕ БИ ТРАЖИЛА ДА СЕ НЕКА ТЕМА ПОВУЧЕ ИЗ СЛОВЕНАЧКИХ МЕДИЈА

           ПРЕДСЕДНИК Хрватске Колинда Грабар Китаровић је, коментаришући наводно деловање хрватске обавештајне службе СОА у Словенији, саопштила да је реч о замени теза и о правосудном скандалу, а не обавештајној проблематици.

           "Чињеница је да је Словенија прекршила арбитражни споразум и тиме међународно право, што је резултирало пропашћу арбитраже. Реч је о правосудном скандалу, а не о обавештајној проблематици, те одбацујемо овај покушај замене теза", саопштено је из канцеларије предсједника Хрватске.

           Китаровићева је навела да је о овоме сазнала из медија и да никада не би тражила да се нека тема повуче из словеначких медија.

           Из Сигурносно-обавештајне агенције /СОА/ одбацили су спорне наводе и оценили да је реч о наставку кампање појединих медија у БиХ којима се желела компромитовати та служба и Хрватска "лажним оптужбама" о регрутовању селефија за кријумчарење оружја у БиХ и незаконитом деловању СОА, преноси "Индекс".

           Словеначки премијер Марјан Шарец сазвао је за данас хитну седницу словеначког Савета за националну безбедност због наводног деловања хрватске обавештајне службе СОА у Словенији.

           Словеначка Поп ТВ јуче је објавила снимак којим, како тврди, доказује да је представник медијског сервиса "Штирија" за Хрватску Иван Тољ покушао да спречи објављивање њихове приче о умешаности хрватских обавештајаца у тајно снимање словеначких функционера и судија ради компромитовања арбитражног поступка и касније пресуде коју Загреб не жели да призна.

           (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари