Човић Џаферовићу: Ви и СДА радите на успостављању владавине Бошњака

ОБЈАСНИО МУ ЗБОГ ЧЕГА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ХДЗ БиХ НИЈЕ БИЛО У ПРЕДСЕДНИШТВУ БиХ

* „Унитаристичка политика чији је радикални врхунац озваничен и у платформи СДА јасна је порука противна Уставу, Вашингтонском и Дејтонском споразуму те, као таква, апсолутно неприхватљива

_______________________________________________________________________

        ДРАГАН Човић, председник ХДЗ БиХ, обавестио је председавајућег Председништва БиХ Шефика Џаферовића да делегација његове странке неће доћи на састанак у згради Председништва због занемаривања начела конститутивности и демократског представљања.

        "Оспоравање и негирање тог начела упућује на то да политичка опција коју заступате дјелује системски, с циљем успостављања владавине бошњачког народа, не као равноправног, већ искључиво надмоћног политичког народа, примарно на подручју Федерације БиХ", истакнуто је у Човићевом писму Џаферовићу.

        Човић, који је и председавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, наводи да се опструкцијом равноправности свесно уништава опште начело Устава, те подстиче правна и политичка несигурност.

        "Унитаристичка политика чији је радикални врхунац озваничен и у платформи СДА јасна је порука противна Уставу, Вашингтонском и Дејтонском споразуму те, као таква, апсолутно неприхватљива", навео је Човић.

        Он је захвалио за опредељеност БиХ ка европском путу, те навео да је о недоласку делегације ХДЗ-а на састанак у Сарајеву обавестио премијера Хрватске Андреја Пленковића.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари