Тачи: Ове године ћемо са Србијом постићи историјски споразум

„СПЕЦИЈАЛНИ СУД СМО ФОРМИРАЛИ ЗБОГ ОЧУВАЊА СТРАТЕШКОГ ПАРТНЕРСТВА СА ДСАД, ЕУ И НАТО”

          КОСОВО очекује да ће ове године решити веома битна питања са Србијом постизањем „историјског” споразума, казао је за агенцију Ројтерс косовски председник Хашим Тачи.

          „Споразум између Косова и Србије који ће се, верујем, догодити 2018. биће историјски, свеобухватан договор који ће резултирати чланством Косова у УН”, тврди Тачи.

          Он је додао да ће споразум са Србијом донети пуну нормализацију односа, иако се, како наводи Ројтерс, од две стране можда неће тражити да признају једни друге као независне државе.

          Говорећи о оснивању Специјалног суда, Тачи сматра да је то „била историјска неправда, али због очувања стратешког партнерства са САД, ЕУ и НАТО ми смо формирали тај суд”.

          „Косово нема шта да крије”, каже он.

          На питање шта би учинио ако би био позван да се појави на суду као сведок или оптужени, Тачи је одговорио: „Председник или било који други грађанин ове земље нема разлога да се плаши”.

          „Ми никада нисмо прекршили косовске ни међународне законе. Борили смо се против диктатора, човека који је починио геноцид”, казао је Тачи мислећи при том, наводи Ројтерс, на бившег југословенског и српског председника Слободана Милошевића.

          (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари