Узбуђење међу Шиптарима: Приштина тражи хитно ослобађање Харадинаја

ЈОШ СЕ НИСУ ДОСЕТИЛИ ДА ИМ ТО МОЖДА РАДЕ АМЕРИКАНЦИ, А ДА ИМ ЈЕ НАЛОГ СРБИЈЕ САМО ДОБРО ДОШАО

  • ФАКТИ: Ово би могло да значи да су у Вашингтону одлучили да Харадинаја осуде, а да преко његове „жртве“ оперу Хашима Тачија. Једино ће, у том случају, морати да некако објасне како осудише некога кога је њихов Хашки трибунал ослободио…

         ШЕФ кабинета министра спољних послова Косова Башмир Џемај изјавио је вечерас да очекује да лидер Алијансе за будућност Косова и бивши премијер Рамуш Харадинај буде што пре пуштен на слободу.

         "Његово притварање од стране власти Француске на основу налога за хапшење Србије у потпуности је неприхватљиво. МИП Косова је преко Амбасаде Косова у Паризу уручило ноту француским властима, а министар Енвер Хоџај користи све дипломатске путеве да се Харадинај што пре ослободи", рекао је Џемај за КТВ.

         Истовремено је Министарство правде саопштило да се у координацији с Министарством спољних послова, Полицијом Косова и косовским амбасадором у Француској обратило француском Министарству правде са захтевом за хитно ослобађање Харадинаја.

         "Министарство правде сматра да су сви налози за хапшење издати од стране Србије за држављане Косова за наводна кривична дела извршена у Републици Косово незаконити и неприхватљиви, те стога очекујемо хитно ослобађање Рамуша Харадинаја", наводи се у саопштењу Министарства правде Косова.

         Потерницу против Харадинаја Србија је издала 2006. године због сумње да је починио ратне злочине 1998. и 1999, у време када је био један од команданата ОВК. Њему је суђено у Хашком трибуналу за ратне злочине, али је 2012. ослобођен.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

solecg's picture
solecg 09:17 05.01.2017.

  • +13
Voting is closed.

neka ga izruce srbiji. ovi ce ga odje osloboditi ima on odje polubrace po krvi

minimoris's picture
minimoris 19:49 05.01.2017.

  • +9
Voting is closed.

Nisam procitao tekst, ali dovoljan mi je samo naslov.Amerikanci tesko mogu tako lako i brzo da napuste Albance, meni ovo vise lici na pokusaj pravljenja nekog dzumbusa i pritiska na Srbiju, jer odavno je poznato da je Interpol storniarao sve poternice Srbije za ratne zlocine.E sada sta sve moze da se desi, a to je:
pritisak na Srbiju sto se tice priznavanja tkz Kosova, da se ima povoda da se zaustavi Briselski sporazum tj najvise bolno po njih Zajednice Opstina, tj da ga ne sprovedu a da pritom traze da se sprovede sve ono sto njima odgovara i ono najgore sto moze da se desi, a to je da pod plastom nekih demonstracija za oslobodjenje Haradinaja da se krene u novo etnicko ciscenje tj da se ocisti sever Kosova od Srba, a cak i mogucnost pokretanja nekog mini-rata protiv Srbije tj destabilizacije Balkana.Postoji mogucnost pokretanja nereda u Makedoniji i mozda u Crnoj Gori.

Додај коментар