Тврде да је и Саљи Бериша био „Милошевићев шпијун”!

Приштински лист Зери објавио да је `режим у Београд` у време Слободана Милошевића наводно имао преко 2100 `албанских агената`

* Као највеће откриће, Зери наводи да је председник Албаније Саљи Бериша био "Милошевићев шпијун". За ово су чак добили јавну потврду и од посланика Социјалистичке партије Албаније, Тауланта Бале (Taulant Balla)

* Исти лист тврди да српска фирма Руднап, у власништву србо-црногорског тајкуна Војина Лазаревића, "контролише" Албанију, тако што из Србије увози електричну енергију у Албанију

           ПРИШТИНСКИ лист Зери је данас на свом вебсајту објавио велико "откриће" да је `режим у Београд` у време Слободана Милошевића наводно имао преко 2100 `албанских агената`.

           У прилог овој тези, исти лист наводи и изјаву бившег шефа Националне обавештајне службе Републике Албаније, Фатоса Клосе (Fatos Klosa), који је албанском листу "Сот" поверио да је Милошевић имао "на десетине шпијуна широм Балкана".

           У недостатку података `из прве руке`, Зери се позива на извесни форум о улози служби државне безбедности на Балкану који је, како кажу, недавно одржан у Бриселу (који Факти нису успеле да пронађу). Цитира се извесни Зоран Петровић (Пироћанац?) из невладине организације под називом  “Koop i Kapiniç” (ни ово нисмо успели пронаћи...). Али Петровић, каже Зери је избројао 700 "Милошевићевих шпијуна" на Косову, 450 у Хрватској, 350 у Босни и Херцеговини и по 150 у Македонији и Словенији.

           Зери такође тврди да српска фирма Руднап, у власништву србо-црногорског тајкуна Војина Лазаревића, "контролише" Албанију, тако што из Србије увози електричну енергију у Албанију.

           Фали још само да та струја из Албаније `тече`назад у Србију, али овог пута само до америчког "Бондстила". Бар док Американци не изграде нуклеарну електрану у околини Скадра, јер ће све дотад зависити од струје увезене (или поклоњене) из Србије.

           Лист додаје да је Лазаревићеву фирму у Албанију увео "Босанац" Дамир Фазлић који има јаке везе са Беришином фамилијом.

           Друга "српска" фирма на тапету листа Зери је аустријска Alpine Mayreder из Салцбурга, чланица групе Alpine Bau GmbH. Наиме, приштински лист тврди да сву оперативу у Албанији воде кћерке компаније са седиштем у Београду. И то им, из неких разлога, веома смета.

           Као највеће откриће, Зери наводи да је председник Албаније Саљи Бериша био "Милошевићев шпијун". За ово су чак добили јавну потврду и од посланика Социјалистичке партије Албаније, Тауланта Бале (Taulant Balla).

           Аутор текста је новинар Адриатик Дочи.

 

http://zeriikosoves.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2665%3Aspiunet-e-milloshevicit-klosi-dhjetera-zyrtare-te-larte-agjente-te-serbise-balla-berisha-spiun-i-udb-&catid=1%3Apolitike&Itemid=2

           Више о Дамиру Фазлићу и пословима у Албанији у хрватској штампи:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/damir-fazlic--balkanski-meyer-lansky/421601.aspx

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари