Тахири: Ускоро на север Косова стижу наша 23 министарства и агенције

НАЈАВИЛА ДОЛАЗАК У СЕВЕРНУ МИТРОВИЦУ СУДА КОЈИ ЋЕ БИТИ НАДЛЕЖАН ЗА СЕДАМ ОПШТИНА

Едита Тахири

        КОСОВСКА министарка задужена за дијалог са Београдом Едита Тахири изјавила је да ће на северу Косова ускоро почети да функционише Основни суд, Канцеларија јавног тужиоца и више од 23 министарства и агенција, за које тврди да тамо нису деловале, преносе данас приштински медији.

        Тахири је нагласила да ће убрзо са радом почети Основни суд у Митровици који ће бити надлежан за седам општина и да ће бити отворена и Канцеларија за јавне набавке, чиме ће се омогућити ширење правног система на целој територији Косова, јавља КИМ Радио, позивајући се на Косова прес.

        Тахири је рекла да на северу више нема паралелних полицијских структура и паралелних органа судства, да је цивилна заштита угашена и да је сада у току процес запошљавања тог особља у косовским институцијама.

        „Имамо људе који раде под командом косовске полиције и по косовским законима. Са завршетком интеграције особља које је било део цивилне заштите имаћемо 23 министарства и владиних агенција на северу“, навела је она у телефонској изјави.

        Тахири је оценила да је то велики напредак у односу на претходне године и да су то конкретна достигнућа преговора и пример где је Србија сарађивала и испоштовала тај договор.

        Што се тиче „Парка мира“, она је рекла да очекује од Европске уније да посредује у разговорима на ту тему.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари