Тахири Албанцима на југу Србије обећала подршку „владе Косова“

ХАЛИМИ, БЕЋИРИ И КАМБЕРИ У ПРИШТИНИ СЕ ЖАЛИЛИ

НА НАВОДНИ „ФЕНОМЕН УКЛАЊАЊА“ И „НЕПОСТОЈАЊЕ ПЕРСПЕКТИВЕ“

Камбери, Бећири, Халими и Тахири

         ПРИШТИНА, (ФоНет) - Шефица преговарачког тима Приштине Едита Тахири примила је делегацију Албанаца из Прешевске долине, са којима је разговарала о политичкој ситуацији, животу Албанаца у овом делу Србије и могућностима за решавање њихових проблема у техничком дијалогу, који се води у Бриселу.

         Делегацију Прешевске долине чинили су посланик у Скупштини Србије Риза Халими, председник Националног савета Албанаца Галип Бећири и градоначелник Бујановца Шаип Камбери, наводи се у саопштењу, које преноси КиМ радио.

         Они су Едити Тахири пренели да се суочавају са потешкоћама у остваривању легитимних права, како у политичком и економском, тако и у едукативном смеру.

         Истакли су, такође, да су приметили „феномен континуираног уклањања Албанаца и непостојање перспективе за њих“, наводи се у саопштењу.

         Едита Тахири је изразила забринутост због лошег стања Албанаца и обећала им пуну подршку косовске владе како би остварили своја права и сачували етнички и културни идентитет.

         Она је истакла да се мањинска права гарантују међународним стандардима, тако да Србија мора да поштује међународне обавезе према Албанцима у Прешевској долини.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари