ТАЧИ: Прошло је време када је Србија правила планове за Косово

ЗА МИЉЕНИКА КЛИНТОНОВЕ И МЕРКЕЛОВЕ

ТАДИЋЕВ ПЛАН У ЧЕТИРИ ТАЧКЕ - НЕПРИХВАТЉИВ

Хашим Тачи

         ПРИШТИНА, (ФоНет) - Премијер Косова Хашим Тачи оценио је да је план у четири тачке председника Србије Бориса Тадића неприхватљив и додао да Србија не треба да губи време припремајући било какве планове за Косово, преноси КиМ радио.

         На данашњој седници Владе Тачи је поновио да је „овај план и било кој други план који предлаже Србија неприхватљив“. „Србији би требало да буде јасно да ми не треба да губимо време и труд на припреми планова за Косово. Наша прошлост са Србијом је незаборавна у негативном смислу“, рекао је Тачи.

         Према његовим речима, Србија је у прошлом веку произвела стотине планова за Косово, „које су имале само један циљ и то да Албанаци напусте Косово“.

         У саопштењу Владе Косова, које преноси КиМ радио, додаје се и да је Тачи на седници рекао да не жели да се бави прошлошћу и да је поручио да је „прошло време када је Србија правила планове за Косово“.

         „Данас не желим да се бавим прошлошћу, али имам јасну поруку Србији - време када је Србија правила планове за Косово је прошло и неће се вратити. Нама је приоритет да правимо планове за Косово у складу са Уставом“, изјавио је Тачи.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари