Тачи: Отпор ЗСО и демаркацији границе са Црном Гором одраз је уског политичког интереса и незнања

ОБЕЋАО ДА ЋЕ ЗИД НА МОСТУ У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ БИТИ „УКЛОЊЕН ИЗ ТЕМЕЉА“

Хашим Тачи

        ПРЕДСЕДНИК Косова Хашим Тачи је данас рекао да је Косово јединствено, неодвојиво, да неће бити ни барикада ни зидова, већ само мостова који спајају.

        Обраћајући се посланицима Скупштине Косова током годишњег извештавања о раду, председник Косова је рекао да зид на северу моста на Ибру, у Северној Митровици неће остати тамо, нити ће зида бити било где другде.

        „Зид нећемо скратити или срушити за неколико центиметара, он ће се уклонити из темеља. Неће уопште постојати“, рекао је Тачи.

        Он је оценио да је највећи изазов неуспех остваривања обећања датих међународним партнерима.

        „Треба да стојимо иза наших уставних и законских обећања, било о оснивању заједнице општина са српском већином, било о демаркацији границе са Црном Гором. Овај споразум је правичан. У складу је са Уставом и интересима наше земље, који ће водити даље државну консолидацију и интегритет“, казао је Тачи.

        Он је рекао да је реакција против демаркације и ЗСО одраз уског политичког интереса и стручног незнања, и није ни национални циљ или тријумф аргумената.

        „Стога ће наша држава стати иза свих међународних обавеза које је преузела на себе“, казао је он.

        Говорећи о посетама националним заједницама на Косову, Тачи је рекао да му је био циљ да их све увери да је Косово кућа свих грађана.

        „Да су у нашој држави сви једнаки, слободни да нађу њихову срећу. А данас, дозволите ми да поново потврдим да ниједан појединац нити група неће остати маргинализована, заборављена или изузета из нашег друштва. На нашем Косову им места за све оне који Косово виде као њихов дом“, казао је Тачи.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари