Тачи: Нисам нити ће разговарати о подели Косова или размени територија са Србијом

ОТКРИО ДА БИ МЕРКЕЛ МОГЛА ОРГАНИЗОВАТИ ЊЕГОВ СУСРЕТ СА ВУЧИЋЕМ РАДИ „ДОДАВАЊА ГАСА”

  • "Лансирају се лажне вести и после тога постају политичке теме. У интересу је да се провере идеје, да се види да ли их неко покреће да би се отворила расправа. Идеја о размени територија је била лажна вест да се опипа пулс на Косову, и Србији и у главним градовима (земаља региона)"

          ПРЕДСЕДНИК шиптарског Косова Хашим Тачи изјавио је вечерас да је веома могуће да немачка канцеларка, Ангела Меркел организује његов састанак с председником Србије Александром Вучићем, и да би то била "порука да се иде брже напред".

          Тачи је у интервјуу за приштинску "ТВ Клан Косова" рекао да би тај сусрет био добродошао и да би то била снажна порука да треба да брже напредује нормализација односа Косова и Србије.

          "Наравно, тражећи од нас одговорност, сви су схватили да коначно решење подразумева стабилизацију која превазилази односе наше две земље, већ је то регионална стабилност", казао је Тачи.

          Рекао је да је с канцеларком Меркел у Берлину разговарао и о предстојећем самиту земља ЕУ и земаља Западног Балкана у Софији, и да је Меркел радила на томе да се Косово на том самиту третира равноправно с другима.

          "Косово се сада представља као и друге земље региона. Такође могу да потврдим да ће на самиту бити и госпођа Меркел, јер без ње Самит не би имао смисла", казао је Тачи и додао да за њега не представља проблем сусрет с председником Србије Александром Вучићем, са којим ће, како је рекао, бити у истој сали.

          Нагласио је да никада није, нити ће разговарати о подели Косова или размени територија и да сматра да се та тема појавила с "циљем опипавања пулса" Косова, Србије и земаља региона.

          "Лансирају се лажне вести и после тога постају политичке теме. У интересу је да се провере идеје, да се види да ли их неко покреће да би се отворила расправа. Идеја о размени територија је била лажна вест да се опипа пулс на Косову, и Србији и у главним градовима (земаља региона)", казао је Тачи.

          Открио је да је Меркел највише подржавала предстојеће учешће Косова на самиту земаља чланица ЕУ и земаља Западног Балкана у Софији, 16. маја.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари