Тачи моли америчку жабу да скочи у воду: Тражи да САД Србији наметну „коначно решење”

У БЕЛОЈ КУЋИ ГА ПРИМИО МАЈК ПЕНС – ДОЗВОЛИЛИ МУ И ДА ПОЛОЖИ ВЕНАЦ НА АРЛИНГТОНСКОМ ВОЈНОМ ГРОБЉУ

  • Оценио да је пут Косова према слободи, независности и изградњи државе пређен заједно са САД. Потпредседнику САД је изразио захвалност косовског народа на партнерству и сталном пријатељству са САД, па нагласио: „Директно укључивање САД у овој завршној фази је одређујуће за постизање коначног споразума који је спроводљив за обе стране”

         ПРЕДСЕДНИК Косова Хашим Тачи оценио је данас у разговору са потпредседником САД Мајком Пенсом у Белој кући да је директно укључивање САД у дијалог Косова и Србије одређујуће за постизање коначног споразума.

         Косовски председник, како је саопштено из његовог кабинета, посебну пажњу на састанку са Пенсом посветио је завршној фази дијалога Косова и Србије.

         „Директно укључивање САД у овој завршној фази је одређујуће за постизање коначног споразума који је спроводљив за обе стране”, рекао је Тачи.

         Косовски председник је рекао да је Косово кроз јачање међународне субјективности и унутрашњих реформи „постало фактор мира и стабилности у региону и шире”.

         Тачи је обавестио Пенса о процесу трансформисања Безбедносних снага Косова (БСК) у Војску Косова, који како је навео, треба да се оствари „у потпуној координацији са САД, осталим стратешким партнерима и НАТО”.

         „Радимо на томе да имамо свеобухватни процес и што шири консензус за трансформисање БСК-а и она ће бити мултиетничка снага у служби свих грађана Косова”, додао је он.

         Тачи је обећао и да ће Косово наставити бескомпромисну борбу против тероризма, „блиско сарађујући са САД и осталим партнерима”.

         Додао је да је ово једини начин да се ојача дугорочни мир у региону, наводи се у саопштењу.

         Председник Косова је рекао и да је пут Косова према слободи, независности и изградњи државе пређен заједно са САД.

         Тачи је изразио захвалност косовског народа на партнерству и сталном пријатељству са САД.

         „Пут према слободи, независности и изградњи државе прешли смо заједно са САД. Сада смо у процесу оживљавања тежњи о учлањењу Косова у ЕУ и НАТО и поново, у томе је америчко вођство незамењиво”, рекао је Тачи.

         Председник Косова положио је данас венац у Комплексу војног гробља у Арлингтону.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 23:03 29.09.2017.

  • +17
Voting is closed.

Američka elita se je "zahvalila" SRPSKOM NARODU koji je u 1. i 2. svetskom ratu bio na strani Amerike tako da je u devedesetim godinama prošlog veka uz pomoć EU birokrata radila sve na štetu Srba (sredila je otimačinu SRPSKE ZEMLJE 1995 i 1999 bombardovanjem 3.Jugoslavije)!

Totalitarni Velikošiptar genocidni Hašim Tači zna da se SAD trenutačno pored Severne Koreje bave i konačnim rešenjem koje u Siriji nameće (čitaj: sređuje) ogromna humanitarna RUSIJA!

misko's picture
misko 23:03 29.09.2017.

  • +19
Voting is closed.

Taci i klanovi na kosovu su ispusili, oni ce biti opeglani u kompletu sa familijom.Klanska mafijaska drzava u evropi nece biti dozvoljena i bice unisteni onog momenta kad opijum expres u bondstilu prestane da radi a to je JAKO blizu.

Pejosl's picture
Pejosl 23:57 29.09.2017.

  • +11
Voting is closed.

Samo potpuna neznalica,diletant može napisati ovakav tekst. Urednik ovog portala se očigledno ne meša u svoj posao čim ovo prenosi. Tači je jedna nepismena šiptarska seljačina,ker SAd-a koji tamo ide da ga instruišu šta da uradi a ne da razgovara sa nekim. Taj Pens i njegov šef Tramp ništa ne odlučuju nego su krpene lutke kao i svaki Američki predsednik u novijoj istoriji do sad. Šta će šiptarska kerina sa nekim da priča? Urednik ovog medija makar toliko treba da zna.

Slobodanka's picture
Slobodanka 12:03 30.09.2017.

  • +10
Voting is closed.

Sva "konačna rešenja" 99% već se znaju i već su svima pojedinačno nametnuta rešenja, a u skladu sa tim i zadaci. Samo pojedinačno glumataju kako je to još uvek aktivan proces pregovaranja sa još uvek neizvesnim krajem. Cilj te glime je da ne dodje do masovnog otpora prema nekom od lokalnih vodja u neokolonijama koji su izvodjači radova, a onda cela konstrukcija pada u vodu.
Ne priča i ne preduzima ništa na svoju ruku ni jedan "vodja" banana državica na Balkanu, pa tako i Tači. Hašim Tači kao i svi ostali radi i preduzima samo ono što mu je naredjeno tj. rečeno.
Takodje i Vučić je bio 18 jula u Vašingtonu kod Pensa, pa je ubrzo posle toga već 24.jula izašao tekst: "EKSKLUZIVNO Autorski tekst predsednika Aleksandra Vučića za "Blic": Zašto nam je potreban unutrašnji dijalog o Kosovu"
http://www.blic.rs/vesti/politika/ekskluzivno-autorski-tekst-predsednika...
Tekst se zove autorski da se Vlasi ne dosete šta je to, jer autorsko delo je originalan i zaštićen rad ili proizvod koji je izradila određena osoba. Pre će biti da je tekst NEautorski, tj. pozajmljen, naredjen.

Širenje NATO-a je sada američki prioritet broj 1 na Balkanu. Bivša SFRJ je raskomadana iz više razloga, a jedan od važnijih je da NATO-u sigurno nije trebala ni naša nekadašnja JNA kao prilično jaka vojska i vojska bitno drugačije orijentacije.
Koje državice još nisu u NATO alijansi od bivšeg jugo prostora? Makedonija, Srbija i BIH. Pritom pa makar samo "de jure" Srbija je još uvek vlasnik Kosova i Metohije.
-Za Makedoniju se nadaju da će ubrzo rešiti spor sa Grčkom u vezi imena i nastaviti put NATO-a.
- Kosovo je njihov protektorat, ali ovakvo kakvo je ono još uvek nije država. Ako Srbija prizna nezavisno Kosovo onda Amerika može da računa da će i Kosovo postati članica NATO alijanse.
- Krnja Srbija (bez KIM) koja ne bi više imala problem da nekontroliše "de fakto" jedan deo svoje teritorije oteto-pobunjeno Kosovo, po pravilima te Alijanse tada i Srbija ispunjava uslove da postane aktivna članica NATO-a. (Ovo je slično kao što Ukrajina koja ne kontroliše Donbas ne mže takva u NATO)
- BIH na kraju ostaje od cele bivše Jugoslavije za usisavanje u NATO.

Ramuš Haradinaj je još početkom juna izjavio po pitanju dijaloga Beograda i Prištine da Evropa ne može sama da reši problem te da se i Amerika mora vratiti tom dijalogu. NI on to nije rekao na svoju ruku i samo iz svoje glave.
Tači je pre nekoliko dana primljen i u Vatikanu i to kod pape, a Vatikan dosad nije primao predstavnike Kosova na tako visokom nivou tj. kod pape. Vatikan dosad nije priznao Kosovo, ali ne zato što neće da ga prizna. Vatikan se samo ne žuri zbog nekih drugih važnih razloga. Npr. Papa odavno planira i namerava da poseti Moskvu. Užurbano priznavanje Kosova moglo bi da utiče na uspeh te posete.
Tek posle susreta sa papom Tači putuje u Vašington i traži da se Amerika direktno uključi u poslednju fazu pregovora Beograda i Prištine.

Dijalog Beograda i Prištine u Brisela na kraju treba da se završi sa Sporazumom o normalizaciji odnosa izmedju Srbije i Kosova, a taj sprazum je ustvari priznavanje nezavisnog Kosova od strane Srbije.

zstoja's picture
zstoja 10:14 30.09.2017.

  • +7
Voting is closed.

Ali poent au svemu tome j ei d amoras d aim platis. Znaci Amerima moras d aplatis(lobiras) d abi uradili nesto sto bi ionako uradili.

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 11:02 30.09.2017.

  • +7
Voting is closed.

Slažem se da im je Balkan jedan od prioriteta usisavanja u NATO, to je više nego očigledno. Međutim, još uvjek je u rukama naše vlade ta odluka, a da li će oni napraviti izdaju i predati KiM, a zatim, izdati Srbiju a tako i Rusiju to ćemo tek vidjeti. Mada ima mnogo naznaka da traže formulu kako da predaju KiM bez obzira što je na snazi Rez:1244SBUN koja nam garantuje teritorijalnu cjelovitost!!!

Slobodanka's picture
Slobodanka 15:54 30.09.2017.

  • +7
Voting is closed.

Naslućuju ljudi da sve ide ka izdaji. Konačno otimačko rešenje veoma pokvareno vezuju sa nekom sumnjivom ucenom naše budućnosti te za onaj lažno-spasilački EU put. Koja je ovo velika i kolektivna nacionalna budalaština??? Da im 2017. godine poklonimo KIM, a da bi tek posle 2025 ili ko zna kad ušli u EU. Da li će tada biti te EU? Zatim šta će nam tada nuditi EU i da li će nas uopšte primiti? Pritom niko nije napisao ekonomsko obrazloženje šta ćemo mi to dobiti ulaskom u EU, a jasno je koliko gubimo tj. koliko vredi samo rudno i ostalo blago KIM.
Tu je i prncip da ne znam šta nudi EU ili neko drugi niko sme da trguje sa teritorijom, pa ni sa otetom teritorijom.

Sad je dovoljno napraviti samo velike ČISTO SOCIJALNE PROTESTE, a bez pominjanja bilo KIM bilo SAD, bilo NATO, bilo Kosova, bilo Albanije ili nekih drugih država. U tom slučaju ne bi više imao vremena da nam ispira mozak sa samo njegovim monologom o izdaji (takozvanim unutrašnjim dijalogom).

Додај коментар