Шиптарска власт у Приштини Београду доставила податке о истрази убиства О. Ивановића

ТАХИРИ: ЧЕКАМО ДА СРБИЈА НАМА ОДГОВОРИ НА ЧЕТИРИ ЗАХТЕВА

          ШИПТАРСКЕ институције из Приштине доставиле су данас Србији тражена документа о току истраге убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића,.

          Ово је, у сваком случају, изјавио Харадинајев министар правде Абељард Тахири и затражило да и Србија одговори на четири захтева Приштине.

          „Само сарадња може довести до откривања извршиоца убиства“, рекао је за Тахири и позвао српске власти да „сарађују са органима Косова“ на том случају.

          "Министарство правде је од дана убиства Ивановића изразило спремност да у складу са међународном правном сарадњом размени информације са српским властима. Министарство је данас у сарадњи с Државним тужилаштвом доставило надлежним институцијама у Београду одговарајуће затражене информације", казао је Тахири.

          Он је рекао да Приштина до данас није добила одговоре из Београда о том случају.

          "Ми, као Министарство правде и Основно тужилаштво у Митровици чекамо одговор на четири захтева упућена српским властима за обезбеђивање доказа", казао је Тахири.

          Он је додао да би докази који буду прикупљени као резултат сарадње институција две стране, били од суштинског значаја за истрагу у циљу коначног расветљавања случаја убства Ивановића.

          Ивановић је убијен с леђа, са шест метака 16. јануара у Северној Митровици испред седишта Грађанске иницијативе Србија, демократија, правда чији је председник био.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари