Сали Бериша: Са Косова се у Албанију кријумчаре деца ради трансплантације органа

ОН ПОМЕНУО ДЕВЕТОРО ДЕЦЕ, А ИЗ ОПШТИНЕ ДРАГАШ У ПОСЛЕДЊЕ ВРЕМЕ НЕСТАЛО - ЧЕТВОРО

Сали Бериша

        ИЗ ОПШТИНЕ Драгаш у последње време нестало је четворо деце, а полиција нема пријаве о њиховом нестанку, док упућени у ситуацију нису далеко од тога да поверују да су они међу деветоро малишана за које бивши албански премијер и председник Сали Бериша тврди да су део трговине органима.

        Албанска штампа остала је нема на Беришину објаву на свом профилу на Фејсбуку, у којој је навео да се са Косова у Албанију кријумчаре деца из сиромашних породица ради трансплантације органа!

        Он је позвао тужилаштво да покрене истрагу и навео да је, према сазнањима које је добио од једног полицајца, засад прокријумчарено деветоро деце која су киднапована.

        „Деца су старости између осам и 12 година, а у питању су три девојчице и један дечак. Не знам да ли то има везе с овим што Бериша говори, али с обзиром на то да је ово веома разуђено место, у брдима, а да границе и са македонске и са албанске стране, осим граничних камена, не чува нико, све је могуће“, тврди за Спутњик анонимни извор из општине Драгаш, који је додао да у селу Кукеш постоје људи који уговарају послове или бракове с родитељима за њихову децу у Албанији.

        Кукеш, где се наводно обавља уговарање „послова“, налази се сат времена вожње како од Призрена, тако и од Тиране, док је општина Драгаш буквално шпиц Косова и Метохије, стешњен између Албаније и Македоније.

        „Нисам изненађен том вешћу, јер не постоји граница између Косова и Албаније“, говори Момир Стојановић, бивши директор Војнообавештајне агенције.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари