Припадници РОСУ спрејом исписивали УЧК, псовали мајку Србима држећи их на нишану

Прва шиптарска изборна провокација догодила се у Лапљем Селу – хоће ли их бити још?

          ПРИПАДНИЦИ специјалне јединице Косовске полицијске службе РОСУ исписали су спрејом УЧК на два објекта у центру Лапљег Села и псовали мајку окупљеним Србима.

          Инцидент у догодио у месту настањеном искључиво Србима, а након реаговања мештана и руководства општине Грачаница, припадници јединице РОСУ вратили су се аутомобилима на лице места и спрејом премазали исписани назив, псовали мајку Србима и запретили да ће поново доћи.

          Председник општине Грачаница Бојан Стојановић затражио је помоћ Еулекса и Кфора због ове акције РОСУ која је, у складу са договором о организовању српских избора, задужена за безбедност.

          Он је рекао да је одмах након ове провокативне акције контактирао све међународне званичнике, Косовску полицијску службу и Кфор и да је добио уверавања да су припадници јединице РОСУ, који су са четири возила дошли у Лапље Село и исписали графите, позвани у дирекцију и да је у току њихово саслушање.

          "Добио сам гаранције да им неће бити дозвољен улазак у српске средине и да ће се о безбедности грађана на подручју општине Грачаница старати наша полицијска станица из Грачанице и да ће Кфор заједно са Еулексом повећати своје присусутво, јер је очигледно, некоме стало да провоцира", рекао је Стојановић.

          Он је поздравио смиреност Срба очевидаца акције припадника РОСУ, јер нису реаговали иако је полиција држала у њих уперене дуге цеви.

          У центру Лапљег Села окупило се неколико десетина мештана који сумњају да је овом акцијом јединице РОСУ најављена серија инцидената на које су позивали и позивају припадници расформиране Ослободилачке војске Косова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари