Куртијевци опет блокирали Кончуљ, полиција тројицу привела

ДЕМОНСТРАЦИЈЕ ОКО 1.200 ПРИПАДНИКА „САМООПРЕДЕЉЕЊА“

        БЕЛА ЗЕМЉА, (ФоНет) - Покрет Самоопредељење је саопштио да је Косовска полиција привела тројицу демонстраната у полицијску станицу у Гњилану и да је овом покрету на Белој земљи (Кончуљ) одузела средства потребна за протесте на ниским темпаратурама.

        Полиција је демонстрантима одузела шатор, десет рефлектора, два празна бурета која служе за ложење ватре, посуду са лож уљем и друга помоћна средства, саопштило је Самоопредељење.

        Самоопредељење захтева од полиције да им врати одузето јер се ради о „материјалу неопходном за протесте“ који је потребан и због ниских температура.

        Покрет тражи да полиција поштује право на мирне протесте.

        Број демонстраната на Белој земљи данас је био мањи. Према проценама учесника, протестовало је око 1.200.

 

        Присталице Самоопредељења су, иначе, поподне покушале су на Белој Земљи да демолирају аутомобил са смедеревским регистарским таблицама у коме су се налазиле три особе српске националности, али су их у тој намери спречили косовски полицајци, који обезбеђују блокаду пута Гњилане - Бујановац код Беле земље, пренели су ФоНету очевици.

        Аутомобил је претрпео мања оштећења, а косовски полицајци су га вратили у Србију из безбедносних разлога.

        Челник Самоопредељења Албин Курти поновио је да су данашњи, као и ранији протести, мирни и да нису уперени против Срба из Србије и са Косова већ против „хегемонистичке политике Србије“.

У протестима Самоопредељења учествује и мањи број Албанаца из Прешева и Бујановца на административном прелазу Кончуљ.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари