„Коха“: Европска унија, САД и Велика Британија одбациле Тачијеву критику

НАВОДНО ПРИШТИНИ НИШТА НИЈЕ ОБЕЋАВАНО У ЗАМЕНУ ЗА ОСНИВАЊЕ СПЕЦИЈАЛНОГ СУДА

        ДАН након што је косовски председник жестоко критиковао међународну заједницу због неисупњених обећања према Косову, ЕУ, САД и Велика Британија су указале на неуспехе институција у Приштини за које је, како кажу, одговоран Хашим Тачи, пише приштински лист „Коха“:.

        ЕУ, САД и Велика Британија су, према писању тог листа одбациле Тачијеве наводе да је Специјални суд за злочине тзв. ОВК формиран под њиховим притиском и да је с тим у вези било неке „трговине“.

        Амбасада Велике Британије, наиме, негирала је да је давала било каква обећања институцијама у Приштини у замену за формирање Специјалног суда, а чланство у међународним организацијама, како наводе, зависи од специфичних критеријума сваке институције.

        Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић изјавила је да европска перспектива Косова зависи од тога колико брзо ће Приштина да спроведе реформе у области владавине права и економије. Додала је и да дијалог Београда и Приштине напредује, али и да Косово нема времена за губљење.

        Амбасада САД у Приштини је саопштила да ће сарадња са Специјалним судом ојачати међународну позицију Косова и да та земља подржава чланство Косова у међународним организацијама.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари