ЈАХЈАГА: Наши путокази су Ибрахим Ругова и Адем Јашари

А У ЦЕНТРУ ПРИШТИНЕ ПАРАДА КОСОВСКИХ СНАГА БЕЗБЕДНОСТИ

Атифете Јахјага

  • Политички програм око којег смо се ујединили заснива се на европским вредностима, оценила је Атифете Јахјага на свечаној седници Скупштине Косова и нагласила да је независност неповратан процес и да РК представља фактор мира и стабилности у региону, али и шире јер развија добре билатералне добросуседске односе
  • ФАКТИ: Америчка курсанткиња изговори и да је косовско-шиптарска „филозофска и политичка идеја о слободи и независности Косова увек била хумана идеја“, а идеал јој Јашари! Дакле: ништа злочини ОВК! Ништа „жута кућа“! Ништа погром од 17. марта! Како је све то истпвремено могуће? Па просто: Обамина честитка покрива и поравнава све!

         ПРИШТИНА, (ФоНет) - Председница Косова Атифете Јахјага истакла данас на свечаној седници Скупштине, уочи четврте годишњице једностраног проглашења независности, да је независност Косова неповратан процес.

         Седници Скупштине су присуствовали премијер и министари у влади, пренео је КиМ радио.

         „Слобода и независност су испуњење сна свих наших генерација да живе слободно, равноправно и достојанствено. Наша филозофска и политичка идеја о слободи и независности Косова је увек била хумана идеја”, рекла је Јахјага у Скупштини Косова.

         „Треба да ценимо наша достигнућа, да се сећамо оних који су се жртвовали за нашу слободу како би ми данас градили слободну и независну државу Косово”, рекла је Јахјага.

         Председница Косова је посебно напоменула да су „бивши председник Косова Ибрахим Ругова и командант ОВК Адем Јашарији путоказ за косовску будућност“.

         „Наше руководство је знало да доноси важне одлуке у најтежим временима. Политички програм око којег смо се ујединили заснива се на европским вредностима”, рекла је Јахјага.

         Она је поновила да је независност Косова неповратан процес и да Косово данас представља фактор мира и стабилности у региону, али и шире јер развија добре билатералне добросуседске односе.

         „Све националности Косова уживају своја пуна национална права без обзира на њихов број”, закључила је председница Косова.

         Обележавање четврте годишњице од проглашења независности сутра че бити настављено у центру Приштине парадом Косовских снага безбедности. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари