И међу Шиптарима има хомосексуалаца - одржали своју прву Параду поноса у Приштини

ПОЛИЦИЈЕ КОЈА ИХ ЈЕ ШТИТИЛА БИЛО ВИШЕ НЕГО УЧЕСНИКА МЕЂУ КОЈИМА ЈЕ БИО И ТАЧИ

Тачи на „Прајду”

  • Паради присуствовали и амбасадор Велике Британије Рори О’Конел и шеф канцеларије ЕУ Наталија Апостолова. Није било премијера Рамуша Харадинаја због „раније преузетих обавеза“, као ни амбасадора САД Грег Делавија који је, иначе, подржава LGBT заједницу на Косову

        ОБРАЋАЊЕМ једног од организатора LGBT заједнице на Косову, у Приштини је данас без инцидената завршена прва Парада поноса, у којој су учествовали председник Хашим Тачи, министар за европске интеграције Дурат Хоха, дипломатски представници и представници политичких партија.

        Шетњу припадника геј параде обезбеђивао је велики број припадника полиције након што су медији синоћ добили поруку у којој је учесницима ове манифестације прећено смрћу.

        Парада је окончана на Тргу Захир Пајазити присутнима се обратио један од организатора, рекавши да је у Приштини данас успешно одржан марш LGBT заједнице на Косову.

        „Велика је част да разговарам са вама. Ово је један од најсрећнијих тренутака. Данас смо успешно завршили Параду поноса на Косову. Овде подижемо свој глас да нас чујете не само ви, већ сви. Желимо да живимо срећно једни поред других. На овом свету има места за све“, навео је организатор, а пренео портал Indexonline.

        Напоменувши да не говори о емотивној љубави, организатор, чије се име не помиње, рекао је да ће се и убудуће ту окупљати да би ширили љубав.

        Тачи је поручио да су свим грађанима Косова загарантована једнака права:

 
 

        „Овде сам да изразим подршку овој заједници, да потврдим да су на Косову све заједнице једнаке, да су држава и друштво Косова изграђени на принципима слободе и једнаких права свих заједница“, рекао је Тачи.

        Поручио да никоме неће дозволити да прети било ком појединцу или групи:

        „Ценим свачију посвећеност људским правима и слободама да буду заштићени и поштовани. Данас би требало обратити пажњу на представнике заједнице, организаторе, а не на институције. Косовске институције подржавају и штите грађане у остваривању њихових права зајамчених Уставом и законима Косова“, рекао је.

        Паради су присуствовали и амбасадор Велике Британије Рори О’Конел и шеф канцеларије ЕУ Наталија Апостолова.

        Приштински медији примећују да је премијер Рамуш Харадинај одсуствовао због, како је саопштено из његовог кабинета, раније преузетих обавеза, те да Паради није присуствовао ни амбасадор САД Грег Делави, који је, иначе, подржава LGBT заједницу на Косову.

        Геј поворка је кренула нешто пре поднева са Трга Скендербег. Учесници Параде поноса носили су препознатљиве заставе у бојама дуге и разнобојне балоне. Они су носили и транспаренте на којима је писало: „То је она и она је човек“, „Није све само црно-бело, свет има много боја“.

        Геј-манифестација у Приштини завршена је без инцидената, а одржана је уз повећане мере безбедности у свим деловима града, посебно око зграде косовске владе.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

XYZ's picture
XYZ 18:06 10.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

Баш су љукави ови шитарски топлићи! Јел су топла браћа из Бг ишли код топлих шиптара у дупе на вашар?

Baja's picture
Baja 19:54 10.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

Kontrolisani licemeri da li ste od 2012 godine podigli svoj glas protiv parade u Beogradu.
Najgore među našim narodom su slepe štetočine patriJote, tragedija je što su većina.

milovan's picture
milovan 21:23 10.10.2017.

  • +14
Voting is closed.

Baja, ovaj put si u pravu. Od kada su nam ovi tvoji sa zapada podmetnuli okrecenog patriJotu i nije bilo neke kontre ovim profi pederima. Razlog je sto su nam " vekovni prijatelji" sa zapada zagadili i unistili sve od privrede, skolstva, zdravstva, i svega drugog. Premrezene su nam sve institucije zbirima i spijunima koji nas prodaju za sitan dzeparac. Tako je to Baja kad smo rusili Milosevica, nismo znali da rusimo Srbiju.

Baja's picture
Baja 21:59 10.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

Kada je Milošević smenjen voljom naroda Srbije na izborima 24. septembra 2000. godine posle 10 godina njegove naopake, gubitničke, izdajničke, nemoralne i lopovske vlasti, Srbija je bila već polomljena.
Dva veka nacionalne borbe je proćerdano,država ekonomski devastirana,Nato se stacionirao na Kosmetu i Bih a Srbi u hrvatskoj prestali da postoje.
Ne znam da li si skapirao da su ovih godina isti lupili pečat.
U groblje ste pretvorili Srbiju.

karabas's picture
karabas 16:21 11.10.2017.

  • +3
Voting is closed.

Милошевић није смењен вољом народа већ вољом американаца и њихових сатрапа у виду ДОС.
Све је договарано у Будимпешти а оданде су и паре довлачили да би наместили најгори олош на власт.
Сада се тек види да је Милошевић био мајка Тереза у односу на ову багру која растаче Србију на просте чиниоце од 5. октобра, правећи од Србије колонију најгорег белосветског олоша.
Србија је уништена економски, културно и образовно.
То је права истина, Србија је сада колонија којој се црпе задњи сокови који одржавају српски организам у агонији.

Baja's picture
Baja 18:49 11.10.2017.

  • +8
Voting is closed.

Čuješ nesretniče i srpski idajniče ! ! !

Kada je Milošević smenjen voljom naroda Srbije na izborima 24. septembra 2000. godine posle 10 godina njegove naopake, gubitničke, izdajničke, nemoralne i lopovske vlasti, Srbija je bila već polomljena.
Dva veka nacionalne borbe je proćerdano,država ekonomski devastirana,Nato se stacionirao na Kosmetu i Bih a Srbi u hrvatskoj prestali da postoje.
Ne znam da li si skapirao da su ovih godina isti lupili pečat.

U GROBLJE STE PRETVORILI SRBIJU !

karabas's picture
karabas 13:27 12.10.2017.

  • +5
Voting is closed.

Који то ми, чак не умеш ни да дискутујеш, подрепашу.
Који су на власти од 2000.?
Демократе , радикали, СНС, СНС.
Чији су ти, вероватно твоји :)))

Додај коментар