Харадинајев министар: Нећемо дозволити Србији да се меша у истрагу убиства Ивановића

АБЕЉАД ТАХИРИ: МОЖЕМО ДА САРАЂУЈЕМО, ДА ПРИМАМО ИНФОРМАЦИЈЕ, АЛИ ИСТРАГУ ВОДИМО МИ

Абељад Тахири

        МИНИСТАР правде Косова Абељад Тахири изјавио је данас да Косово неће дозволити Србији да буде укључена у истрагу смрти председника Грађанске иницијативе СДП, Оливера Ивановића, али да је спремно да сарађује са Србијом око тог случаја.

        „Ни у ком случају нећемо никакво мешање у истрагу ниједне друге институције, сем оних Републике Косово. Ми ћемо примати информације из Србије које воде ка хапшењу, али не и њено мешање (у истрагу). То ћемо радити само ми“, казао је Тахири за портал gazetaexpress.com.

        У заједничкој изјави Министарства правде и Министарства унутрашњих послова Косова, која је подељена медијима, наводи се:

        „Министарство правде је спремно за међусобну правну сарадњу и поздравља спремност институција Србије да пруже правну помоћ кроз размену информација које могу да допринесу што бржем решавања случаја, не доводећи у питање истражни поступак и не доводећи у питање и неприкосновену јурисдикцију Републике Косова у вођењу истраге“, стоји у заједничком саопштењу два косовска министарства.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари