Харадинај на Трамповом Молитвеном доручку уместо пред Специјалним судом за злочине ОВК

ДОБИО ВЕЋ АМЕРИЧКУ ВИЗУ – ЗНА ВАШИНГТОН ДА НАГРАДИ И СВОЈЕ ПРЉАВЕ СЛУГЕ

          ШИПТАРСКИ премијер у Приштини Рамуш Харадинај добио је америчку визу и присуствоваће у Вашингтону Молитвеном доручку, потврдила је за приштинске медије директорка Канцеларије за односе с јавношчу у кабинету косовског премијера, Доњета Гаши.

          Она је изјавила да је Харадинај данас добио визу и да се очекује да ускоро отпутује за Вашингтон да би кроз три дана учествовао на Молитвеном доручку који приређује председник САД.

          "Кабинет (премијера) потврђује учешће премијера Рамуш Харадинај на Молитвеном доручку 8. фебруара у Вашингтону", казала је Гаши.

          Национални молитвени доручак који се обично одржава у четвртак почетком фебруара у Вашингтону, у заједничкој молитви окупља председника САД, чланове Конгреса, америчке политичаре и војне лидере и госте из стотинак земља.

          Манифестације повезане с Молитвеним доручком трају неколико дана с око 3.500 гостију и састоје се из низа састанака, ручкова и вечера, али је централни догађај доручак у четвртак на којем говоре председник САД и један гост чији се идентитет не открива до последњег часа.

          Гаши је казала да ће се премијер састати с конгресменима и сенаторима и да су ти састанци потврђени.

          Харадинај је требало да 11. јануара присуствује скупу у организацији команданта Националне гарде Ајове Тимотија Ора, али је та посета отказана јер му није издата виза.
 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари