ХАЛИМИ: За улазак на Косово мора да се плати 60 евра за 15 дана!

ВЛАДИНОМ УРЕДБОМ О СЛОБОДИ КРЕТАЊА

НЕЗАДОВОЉНИ И ШИПТАРИ

  • За улазак са Косова у Србију плаћа 100 евра месечно! Ко од грађана са обе стране има толико новца да може да издвоји за ове намете, да ли неко размишља о томе, пита председник Партије демократског деловања и посланик Скупшине Србије Риза Халими
  • Као да неко жели да овом одлуком дестабилизује ситуацију и у Прешевској долини изазове реакције попут оних на северу Косова, упозорава Халими

        ПРЕШЕВО,  (ФоНет) - Председник Партије демократског деловања и посланик Скупшине Србије Риза Халими изјавио је ФоНету да је са применом споразума о слободи кретања, договореног у дијалогу Београда и Приштине, уведен ембарго.

        „Уместо слободе кретања имамо ембарго какав никада до сада у историји нисмо имали“, рекао је Халими и истакао да се једна од најважнијих тачака у дијалогу претворила у „спречавање слободе кретања“.

        „Сада се, уместо административних, уводе финансијске препреке. За зелени картон се плаћа 20 евра годишње, а за улазак на Косово 60 евра за 15 дана, док се за улазак са Косова у Србију плаћа 100 евра месечно“, рекао је Халими.

        Као да неко жели да овом одлуком дестабилизује ситуацију и у Прешевској долини изазове реакције попут оних на северу Косова, упозорио је Халими.

        Србија, рекао је Халими, стимулише узимање РКС таблица уместо таблица са ознакама КС, док се при уласку у централну Србију узимају пробне таблице коју су неупоредиво јефтиније.

        Халими је рекао да Албанци из Бујановца, Прешева и Медвеђе свакодневно путују на Косово због посла или породичних обавеза, а да је скоро идентичан ситуација и са Србима са Косова.

        „Ко од грађана са обе стране има толико новца да може да издвоји за ове намете, да ли неко размишља о томе“, запитао је Халими. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари