Демантовано да је ухапшен Курти

У СУКОБИМА КОД ПОДУЈЕВА - 42 ПРИВЕДЕНА,

А 13 КОСОВСКИХ ПОЛИЦАЈАЦА ПОВРЕЂЕНО

        ПРИШТИНА, (ФоНет) - Током сукоба полиције и активиста Самоопредељења код Подујева на путу ка Мердару, према последњим информацијама косовске полиције, повређено је 13 полицајаца, а 42 особе су приведене и одведене у полицијску станицу, пренео је Радио Слободна Европа.

        „Током интервенције полиција је у неколико наврата наилазила на активан отпор демонстраната, који су нападали полицију различитим тврдим предметима и услед тога је повређено 13 полицајца који су затражили медицинску помоћ.

        Током акције полиције приведене су 42 особе“, изјавио је за РСЕ портпарол полиције Баки Келани.

        Приведено је осам чланова Самоопредељења, а међу њима је и потпредседник овог покрета Шпенд Ахмети.

        Демантовано је да је лидер Самоопредељења Албин Курти ухапшен.

        Самоопредељење је саопштило да је после интервенције полиције на Мердару и Белој земљи ухапшено око 100 активиста овог покрета.

        Иначе, сукоб је почео око 13 часова када се неколико стотина демонстраната окупило на раскрсници код Подујева, где им је Полиција Косова препречила пут.

        Курти је позвао окупљене да мирно протестују због неспровођења предлога усвојеног у Скупштини Косова који позива на увођење економског, политичког и трговинског реципроцитета са Србијом.

        Влада Косова је изразила је жаљење због насиља и позвала припаднике Самоопредељења да одустану од насиља и ометања слободе кретања.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари