Адвокат Харадинаја поднео Француској захтев за његово условно ослобађање

СУД ОДЛУЧИО ДА ОСТАНЕ У ПРИТВОРУ ДОК СРБИЈА НЕ ПОДНЕСЕ ЗАХТЕВ ЗА ЕКСТРАДИЦИЈУ

         АДВОКАТ лидера Алијансе за будућност Косова (AZBK) и бившег премијера Рамуша Харадинаја Арианит Коци је изјавио у петак увече да је захтев за условно ослобађање Харадинаја поднет суду у Француској.

         Он је на Фејсбуку написао да очекује да суд наредних дана размотри тај захтев.

         "Одбрана сматра да су сви правни аргументи на страни Харадинаја и да ће се ова незавидна ситуација која је била непотребна врло брзо окончати", написао је Коци.

         Претходно је портпарол АЗБК Мухарем Нитај изјавио да, по одлуци суда у Француској, лидер те партије Рамуш Харадинај може да се брани са слободе док Србија не поднесе захтев за изручење.

         Нитај је за приштинске медије најавио да ће адвокати бившег премијера "врло брзо поднети гаранције државе Косово" и званично затражити ослобађање из притвора председника АЗБК-а.

         "У том случају, Харадинај би био обавезан да борави у Француској до окончања поступка", додао је Нитај.

         Министарка правде Косова Дурата Хоџа изјавила је да се данас још једном у писаној форми обратила свом француском колеги поводом случаја Харадинај.

         Она је додала да институције Косова предузимају "све законске мере" за ослобађање Харадинаја.

         Харадинај ухапшен је у среду по налогу за хапшење из 2006. године због сумњи да је током 1998. и 1999. године починио ратне злочине над Србима и неалбанцима.

         Надлежни суд у Француској одлучио је у четвртак да Харадинаја задржи у притвору док Србија не достави захтев за екстрадицију.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Deda Mida's picture
Deda Mida 01:04 19.01.2017.

  • +23
Voting is closed.

Е то ти је када Србијом влада безрепа стока која је оставила куће шиптарима, муслиманима и усташама. Пре него што ме ишта питате, погледајте одакле је порекло (им "љубим") тој водећој УРУШАВАЈУЋОЈ касти у Србији! Да случајно Легија "побегне" из Забеле, тај шиптарски смрад би хватао следећу ракету за Марс. Али авај, по највећим пиз..лизачким новинама у Србији, читај Курир и глонџе Родићи, Легија је "краљ подземља" у Србији!? Да вас издајнике Србије само предухитрим и задам НЕРЕШИВУ енигму: по коме то резону, организатор убиства премијера, који спроводи тајне акције без трага, дозвољава да оружје остане на месту атентата!!?? Серем вам се у српски холивуд. Успут вама, тамо где је Легија, треба да седи Чеда циганштура!

Додај коментар