Због избора у Србији шест недеља лежали у блату

НЕЗАДОВОЉНИ НЕМАЧКИ ВОЈНИЦИ И ОФИЦИРИ НА КИМ

  • ФАКТИ: Где ли само нађоше блато за ваљање у трајању пуних шест недеља?! А и какве везе има KиM-блато са изборима у Србији?! А замислите: још би да за „брање љубичица“ по КиM добијају по 110 евра као бундсеверовци који у Авганистану сваки дан носе главу у торби!

        ВОЈНИЦИ Бундесвера стационирани на Косову и Метохији предочили су делегацији немачког Министарства одбране да су незадовољни опремом, новцем који добијају и признањима.

        Као стандардни део репертоара жалби наводи се да војници, где год се налазили, имају лошу интернет-везу са домовином.

        Војници у иностранству добијају и додатак чији износ зависи од опасности ангажовања, па је његова висина у Авганистану 110, а на Косову 62 евра.

        Љути их и што, када је реч о новчаном додатку, исти статус имају и они који патролирају ван безбедних војних кампова и они који имају релативно сталне обавезе у камповима.

        Официр, кога „Зидојче цајтунг“ именује као Г, јер због ранијих претњи није желео да открије своје право име, нагласио је да се немачки војници на Косову осећају као „пасторчићи политике“.

        Официр Г. се пожалио да је - уочи избора у Србији - шест недеља са својим људима буквално лежао у блату, док су обезбеђивали гранични прелаз „Капија 1“.

        Државни секретар Кристијан Шмит изјавио је да разуме проблеме војника, али сумња да се ту може нешто много променити.

        Сматра да више има простора за флексибилност код одређивања износа додатка за ангажовање у иностранству.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари