Захарченко: За Кијев би најпаметније било да призна независност Донбаса

БАСУРИН: УКРАЈИНА НА АЕРОДРОМЕ ОКО ДНР И ЛНР ПРЕБАЦУЈЕ ВОЈНУ АВИЈАЦИЈУ

Александар Захарченко

  • Председник Доњецке Републике Александар ЗАХАРЧЕНКО: „Ми смо спремни да са Кијевом размотримо услове под којима би могла да се реализује мисија УН, али мислим да он напросто жели да преотме нашу територију, преузме контролу над границом и да на нашој територији распореди своје трупе. Кијев би, за почетак, морао повући своје јединице од линије раздвајања, али он то никада неће учинити. Били тамо миротворци или не били“

        ИДЕАЛНА варијанта наших односа са Украјином је да Кијев призна независност Доњецке Народне Републике - изјавио је Александар Захарченко.

        Председник ДНР потом је, већ у наставку, нагласио:

        „После тога бисмо сами решавали са киме ћемо живети и са киме ћемо све бити у пријатељским односима. Такође: у састав које државе ћемо ући. То би, наравно, решавали наши грађани“.

        Захарченко је истовремено упозорио да се Украјина спрема за нови рат и да долазак миротвораца УН у Донбас неће засметати њеном председнику Петру Порошенку да покуша да Доњецку и Луганску Републику ликвидира војном силом.

        Још је додао: „Ми смо спремни да са Кијевом размотримо услове под којима би могла да се реализује мисија Уједињених нација, али мислим да он напросто жели да преотме нашу територију, преузме контролу над границом и да на нашој територији распореди своје трупе. Кијев би, за почетак, морао повући своје јединице од линије раздвајања, али он то никада неће учинити. Били тамо миротворци или не били. Зато тим линијама непрекидно примиче ново тешко наоружање“.

        Захарченко је уверен да би се оно што у Кијеву називају „деокупацијом Донбаса“ претворило у геноцид оних који у њему живе: „Украјински врх жели ликвидацију свих у Донбасу који су гласали на референдуму о његовој независности од Украјине.

        А како се Украјина спрема за нови рат - објаснио је други човек армије ДНР Едуард Басурин:                              

        „У Донбас су већ пребацили четири хеликоптера Ми-8 и извиђачки авион Ан-30“.

        Портпарол армије Луганске Републике, Андреј Морочко, о украјинском враћању у игру авијације рекао је: „Током рат 2014-те, Украјина је изгубила већину ратних авиона и хеликоптера, али је то ничему није научило. Ево је опет: покушава да тобожњом моћи своје војне авијације заплаши Донбас. Само, то неће успети“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари