Украјинска амрија имала 10 погинулих при покушају пробоја „јужног фронта”

У ЈАЛТИ ОДРЖАН СКУП О ИНТЕГРАЦИЈИ ДОНБАСА СА РУСИЈОМ – ЗАПАД „ПРОГУТАО КНЕДЛУ”

  • Познати експерт за Украјину Ростислав ИШЋЕНКО: „У Москви схватају да у Берлину, Паризу, Вашингтону и Бриселу власт не држе идиоты. Да би их било немогуће убедити да је низ посланика парламента Русије, као и сенатора са Крима, заједно са председником Државног савета Крима Константиновом одједном решио да у Јалти продемонстрира само саосећање са Доњецком и Луганском републиком, да њихово изјашњавање за подстицање интеграције са Русијом по `кримском сценарију` није озбиљно”
  • Запад би имао право да затражи да Москва дезавуише идеје форума из Јалте. Али, он то не тражи”. А Ишћенко сматра да не тражи зато што је све што чине ДНР и ЛНР само реакција на распад украјинске државности који прогресира”

          УКРАЈИНСКА армија покушала је да пробије одбрамбену линију Доњецке Републике на јужној „линији додира” код насеља Коминтерново.

          Није прошла, а имала је – како је објављено у Доњецку – 10 убијених и пет рањених војника.

          Армија ДНР  имала је тројицу рањених.

          Кијев тврди да је имао само једног погинулог и осам рањених.

          Прво је покушала са два диверзантска вода који су имали подршку минобацача и тенкова.

          Украјински војни врх тврди да је у улози нападача била армија ДНР и да је користила и тешку артиљерију и вишецевне ракетне бацаче „Град”.

          Ово још није прави рат, а питање је да ли ће се Украјина на њега овог пролећа и лета и усудити.

          Берлин, Брисел и Вашингтон траже реализацију Минска-2, а Кијев страхује да ће – ако крене на ту страну – добити Новоросију у формирању и остатак земље као федерацију националистичких и неонацистичких банди.

          Украјински врх схвата да је Минск-2 ступица из које нема излаза који би за њега био добар. С друге стране, да Русија има све шири маневарски простор који користи.

          Примера ради, у Јалти је одржан Интеграциони форум „Русија-Донбас” чији учесници су се одлучили и за формирање „комитета за интеграцију”.

          Познати експерт за Украјину Ростислав Ишћенко тим поводом је написао:

          „У Москви схватају да у Берлину, Паризу, Вашингтону и Бриселу власт не држе идиоты. Да би их било немогуће убедити да је низ посланика парламента Русије, као и сенатора са крима, заједно са председником Државног савета Крима Константиновом одједном решио само да продемонстрира да саосећа са Доњецком и Луганском републиком, да њихово изјашњавање за подстицање интеграције са Русијом по `кримском сценарију` није озбиљно. Запад би имао право да затражи да Москва дезавуише идеје форума из Јалте. Али, он то не тражи”.

          Ишћенко сматра да не тражи зато што је све што чине ДНР и ЛНР само реакција на „распад украјинске државности који прогресира”. И наглашава:

          „Русија је помоћу Минска-2, који је легализовао ДНР и ЛНР, добила политички, војни и дипломатски механзам за утицање на ситуацију у Украјини. А то значи да се територија двеју република може даље ширити и да Русија располаже механизмом за контролисано и дозирано шиење зоне своје контроле у Украјини. Минск-2 је Русији дао тампон-зону безбедности у Украјини, а ЕУ, која је била пожелела да прогута целу Украјину, на крају није добила ништа”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Видра's picture
Видра 23:10 20.03.2017.

  • +4
Voting is closed.

Удав зинуо али алигатор био бржи!!!

дулебг's picture
дулебг 23:46 20.03.2017.

  • +2
Voting is closed.

Шта би ЕУ са Украјином? Нису умели са Бугарском и Румунијом, а Украјина је 10х тежа.

Slobodanka's picture
Slobodanka 16:31 21.03.2017.

  • +2
Voting is closed.

EU se ohladila od Ukrajine najpre zato jer Ukrajina nije poslužila svojoj svrsi da na neki način ugrozi i uspori Rusiju. Zatim sada vide ozbiljne nedostatke vlasti u Kijevu. Verovatno bi EU i dalje bila slepa da ima rezultata i koristi od njih za ono prvo što sam navela.

dragisa's picture
dragisa 06:25 21.03.2017.

  • +3
Voting is closed.

Све је у виталности и снази држава у сукобу.
Сваки политички договор је повољан за потписнике само у колико имју снаге да га реализују, онако како га тумаче.
Значи прво економија, затим војска а онда правда која је увек као и девојка на страни јачег.
Уосталом, јачи је јачи зато што је у праву.
Старус јачег се постиже пажљивим и упорним радам, добром организацијом и довођењем младих људи у складу са њиховим способностима.
Када све то задовољи једна држава и пуца од снаге, зашто неби била у праву?

Додај коментар