Турчинов оптужио Русију да је око Украјине распоредила до 50.000 војника

ЈЕДАН ОД ГЛАВНИХ ПУЧИСТА ТВРДИ ДА СЕ ЗА НАЈВИШЕ ТРИ САТА МОГУ НАЋИ НА УКРАЈИНСКОЈ ТЕРИТОРИЈИ

Александар Турчинов и Петар Порошенко

  • Петар Порошенко тврди да је украјинска армија од почетка 2017-те имала на фронтовима Донбаса 69 погинулих и преко 420 рањених: „Зар је то замрзнути конфликт? Не, то је прави рат!“

        УКРАЈИНЦИ су признали да су током јучерашњег дана у борби код Авдејевке имали једног погинулог и седам рањених.

        Шеф постпучистичког режима у Кијеву Петар Порошенко рекао је телеканалу Sky News да се у Донбасу води „прави рат“.

        Притом је изнео тврдњу да је украјинска армија од почетка 2017-те имала на фронтовима Донбаса 69 погинулих и преко 420 рањених. Па сам наставио:

        „Зар је то замрзнути конфликт? Не, то је прави рат. То је реална агресија“.

        Ово „агресија“ се, наравно, односило на Русију.

        Порошенко је оптужио Москву да води хибридне ратове против других држава и то тако што наводно изводи сајбер-нападе, финансира популисте и антивладине покрете.

        Одмах за њим се огласио други истакнути пучиста Александар Турчинов који је сада на положају секретара украјинског Савета за националну безбедност. Само, он тврди да Русија агресију на Украјину тек може да изврши.

        Иступио је са тврдњом да је Москва уз границу са Украјином разместила трупе које се могу наћи на украјинској територији за највише три сата.

        Турчинов је то објаснио овако: „Кремљ наставља да се спрема за рат великих размера и претња је и другим државама Централне и Источне Европе. Уз границе Украјине разместио до 50.000 војника. У ову бројку нису укључене војске побуњеничких република“.

        Турчинов је у истом контексту навео да Русија на Криму држи трупе у сталној борбеној приправности и да се на полуострву налази офанзивно наоружање. Чак и ракете које могу носити нуклеарне бомбе.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари