Трамп због Гуама прети С. Кореји да ће јој се десити „оно што нико досад није видео“

ЈАПАН КОРИСТИ ПРИЛИКУ ДА СЕ ДОМОГНЕ МОЋНОГ ОФАНЗИВНОГ НАОРУЖАЊА

  • Министарство одбране Јапана - на чије је чело управо дошао Ицунори Онодера - већ ради на опремању националних Снага самоодбране „оружјем за наношење удара по војним базама противника“

        ДОНАЛД Трамп поново је запретио Северној Кореји да ће јој се - у случају напада на америчко острво Гуам - догодити „оно што нико досад није видео“.

        Оценио је да се лидер Северне Кореје - Ким Џонг Ун - према САД понаша са „огромним непоштовањем“ и да о његовој земљи „говори ужасне ствари“.

        У наставку је нагласио: „Игра ће одсад бити другачија. Он више неће говорити такве ствари и неће тако поступати. Ако нешто уради са Гуамом - са Северном Корејом ће се заиста догодити оно што нико досад није видео. У сваком случају, он више неће претити Гуаму, а ни Јапану и Јужној Кореји“.

        Јапан, међутим, више нема намеру да чека да га (само) Американци бране.  

        Министарство одбране - на чије је чело управо дошао Ицунори Онодера - већ ради на опремању јапанских Снага самоодбране „оружјем за наношење удара по војним базама противника“.

        Ово није просто враћање на тачку коју је 1956. године дефинисао ондашњи јапански премијер Итиро Хатојама који је рекао да његова земља неће „седети и чекати када ће бити уништена“.

        Отада је „удар по базама противника“ разматран као начин заштите земље ако не буде никаквог другог. Међутим, Токио све до данас не располаже интерконтиненталним ракетама, ударном авијацијом и стратешким бомбардерима.

        Онодера предлаже набавку „ракета типа Томахавка“ које би носили јапански ратни бродови и моћних ракета ваздух-ваздух за националну ловачку авијацију.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 03:17 12.08.2017.

  • +8
Voting is closed.

Sve je to sranje! Veliko.
CHemerikanac NE SME da udari prvi! USRO SE!
bASH SHTETA! kUPIO SAM DOSTA SEMENKI, CHEKAM DA PREDSTAVA POCHNE, A OD NJE NISHTA!
.
sIGURAN SAM DA SU I rUSI RAZOCHARANI. bILA BI TO JOSH JEDNA PRILIKA DA ZADAJU Kravoje6ima udarac. Posle ovog u Siriji!

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 04:53 12.08.2017.

  • +9
Voting is closed.

Ako N Koreja udari prva, Kina je neche braniti. A ako UsrA i S Koreja udare po N Koreji da bi smenili rezhim - Kina che ih sprechiti da to urade!

..... "if North Korea launches missiles that threaten US soil first and the US retaliates, China will stay neutral." On the other hand, "[i]f the US and South Korea carry out strikes and try to overthrow the North Korean regime and change the political pattern of the Korean Peninsula, China will prevent them from doing so."

https://sputniknews.com/asia/201708111056395306-china-stay-neutral-dprk-...

Shta mislite: Da li che merichkanci udariti prvi??
Buahahaa...

Додај коментар