Трамп: Да сам на Тусковом месту и ја бих Трампа називао свакаквим именима

ПОРУЧИО ЕУ ДА НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ ДА САД СА ЊОМ ИМАЈУ 150 МИЛИЈАРДИ ТРГОВИНСКОГ ДЕФИЦИТА

        ДОНАЛД Трамп одговорио је на критике председника Европског савета Доналда Туска, рекавши да се ЕУ ужасно понашала на трговинском плану према САД.

        Туск је јуче на Твитеру написао да ономе ко има пријатеље као што је Трамп нису потребни непријатељи.

        „Гледајући последње одлуке Доналда Трампа, неко би могао помислити: с таквим пријатељима, коме су потребни непријатељи. Али искрено, ЕУ би требало да буде захвална. Захваљујући њему, отарасили смо се свих илузија. Схватили смо да ако вам је потребна рука помоћи, наћи ћете своју“, навео је Туск.

        Трамп се данас пожалио генералном секретару NATO Јенсу Столтенбергу, рекавши да је ЕУ била ужасна према САД које су прошле године с Унијом имале трговински дефицит од 151 милијарду долара, наводи Асошиејтед прес.

        „Изгубили смо 151 милијарду долара у размени с Европском унијом. Тако да могу да ме називају свакаквим именима, а да сам на њиховим месту и ја бих себе називао таквим именима, јер се то више неће дешавати“, казао је председник САД.

        Трамп је многим одлукама разочарао чланице ЕУ од повлачења САД из Париског споразума о климатским променама и међународног нуклеарног споразума с Ираном, преко премештања амбасаде САД из Тел Авива у Јерусалим, до таксе на челик и алуминијум.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари