Шулц: Европска унија ће сигурно имати министра финансија

ЗА ЊЕГА ЈЕ ОВО ОБЕЋАВАЊЕ СВЕТЛЕ БУДУЋНОСТИ, А ЗА ЕВРОСКЕПТИКЕ - ПРЕТЊА

        ЛИДЕР немачких социјалдемократа Мартин Шулц изјавио је данас да очекује да Европска унија има министра финансија који ће бити задужен за финансијска питања у Унији.

        Он је то рекао за немачку телевизију ZDF неколико сати пошто су SPD и конзервативци канцеларке Ангеле Меркел усагласили документ о формирању коалиционе владе.

        „Документ представља прекретницу за европску политику“, рекао је Шулц, мислећи на обећање странака да ће блиско сарађивати са француским председником Емануелом Макроном поводом његовог предлога амбициозне реформе ЕУ.

        „Постојаће европски министар финансија“, рекао је Шулц.

        Документ, који је усаглашен након више од 24 часа преговарања, састоји се од 28 страна, а омогућиће да се наредних недеља преговара о свим детаљима коалиционог споразума.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

djede_niko's picture
djede_niko 15:10 13.01.2018.

  • +8
Voting is closed.

Неће проћи чак и да су боља времена ЕУ.
Ако то прође уз протежирање интереса Њемачке, Брегзит добија пуни смисао, а ЕУ иде у даље распадање и слабљење. Мудрост је мјера, а она је давно изгубљена.
Када превише или преслабо стежеш, оде "цура" из наручја. :) У првом случају помисли , ево манијака, а у другом каже ево млакоње. Шулц, Шојбле и слични ако наставе овако , ЕУ цура би могла да се истргне из тог манијачког загрљаја. Довољно је Њемачка профитирала кроз своје компаније стварајући тотални монопол на ЕУ тржишту и треба мало смањити доживљај. Крајности су опасне и за њу, добиће бумеранг нових бројнијих егзита у по носа.

Додај коментар