Спајсер: Трамп и даље сматра да га је Обамина администрација прислушкивала

НУЊЕС: НИЈЕ ИСКЉУЧЕНО ДА ЈЕ ТРАМП БИО ПРАЋЕН ПОМОЋУ ДРУГИХ МЕТОДА

Шон Спајсер

  • Сам Доналд ТРАМП на свом Twitter-налогу написао поводом слушања у комитету за обавештајне службе: „FBI и NSA су предочили Конгресу да Русија није утицала на наш изборни процес“
  • Директор FBI Џејмс Коми и директор NSA Мајкл Роџерс рекли у специјалном комитету да не располажу доказима да је Русија утицала на резултате гласања у било којој од америчких савезних држава. Коми је једино нагласио да специјалне службе САД сматрају да је Русија желела да помогне Трампу и нанесе штету Хилари Клинтон
  • И Коми и Роџерс су оценили да је Русија „противник САД“. Роџерс је притом изнео тврдњу да Москва има амбицију да „стекне предност на рачун Сједињених Држава“. А Коми је додао: „Они су наш противник и желе да нам се супротстављају и да иступају против нас на различите начине“

        ПОРТПАРОЛ Беле куће Шон Спајсер саопштио је да Доналд Трамп не одустаје од свог подозрења да је администрација Барака Обаме прислушкивала разговоре у његовој Trump Tower у Њујорку током 2016-те године.

        „Постоји још много аспеката које треба расветлити“ - нагласио је Спајсер.

        Била је то његова индиректна реакција на тврдњу шефа специјалног комитета Представничког дома Конгреса САД за обавештајне службе Дејвида Нуњеса да „физичког прислушкивања разговора у Trump Tower није било“.

        Нуњес притом није искључио могућност да је Трамп био праћен „уз коришћење других метода“.

        Спајсер је изјавио и да никаквог договора између Трампа и Русије у време америчких председничких избора није било и да за то никаквих доказа нема и неће ни бити. Истовремено је подвукао да шеф државе не види ништа лоше у истрази која се о томе води.

        Додао је да Бела кућа не располаже информацијама да FBI води истрагу против било којег од њених сарадника.

        Претходно је директор FBI - Џејмс Коми - у Нуњесовом комитету рекао да се води истрага поводом могућих веза чланова Трамповог изборног штаба са руским властима.

        Сам Трамп је, иначе, оценио да су FBI и америчка електронска шпијунажа (NSA) потврдили да није било утицаја Москве на америчке председничке изборе.

        На свом Twitter-налогу написао је: „FBI и NSA су предочили Конгресу да Русија није утицала на наш изборни процес“.

        Коми и директор NSA Мајкл Роџерс рекли су у специјалном комитету да не располажу доказима да је Русија утицала на резултате гласања у било којој од америчких савезних држава.

        Један од конгресмена је поставио питање: да ли је Русија утицала на гласање у Мичигену, Пенсилванији, Висконсину и Охају?

        Коми је једино нагласио да специјалне службе САД сматрају да је Русија желела да помогне Трампу и нанесе штету Хилари Клинтон.

        И Коми и Роџерс су оценили да је Русија „противник САД“.

        Роџерс је изнео тврдњу да Москва има амбицију да „стекне предност на рачун Сједињених Држава“.

        Коми је додао: „Они су наш противник и желе да нам се супротстављају и да иступају против нас на различите начине“.

        И Коми и Роџерс су рекли да очекују да ће се Русија мешати у наредне америчке изборе.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари