Школа за девојчице у Манчестеру забранила употребу речи „девојчица“ и „девојчице“

СВЕ ЗБОГ УЧЕНИЦА КОЈЕ ИМАЈУ ПРОБЛЕМ СА ПОЛНИМ ИДЕНТИТЕТОМ ИЛИ СУ ТРАНСГЕНДЕРИ

  • Дозвољене само речи „ученик“ и „ученици“, а лист The Daily Mail цитира речи оца једне од њих: „Када сам отворио писмо које је стигло из школе, испрво нисам био сигуран да ли се ради о шали или не ради. Сматрам да је то нека поремећеност. Говоре о разноликости, а то је искључиво школа за девојчице“
  • Прошле године у средњој школи у Оксфордшајру посао изгубио професор математике који је својим ученицама, међу којима је био и један трансгендер, рекао: „Одлично урађено, девојчице!“

        РУКОВОДСТВО британске Граматичке школе за девојчице „Олтрингем“ - која се налази у Манчестеру - одлучило се за обавезно коришћење „гендерно-неутралног језика“.

        Сасвим конкретно: да у општењу са децом и њиховим родитељима више не користи речи „девојчица“ и „девојчице“ већ само неутралне „ученик“ и „ученици“.

        Како је објавио британски лист The Daily Mail, пресудила је жеља директора те школе - која се сматра једном од најбољих у целој земљи -да „у пуној мери испоштује права трансгендера“.

        Школа није објавила колико од 1350 ученица се осећа дечацима. Међутим, директорка Стефани Гил у писму упућеном родитељима објаснила је:

        „Пошла сам на овај корак због тешкоћа са којима се суочавају ученици који доводе у питање своје гендерни идентитет или се у суштини и не осећају девојчицама“.

        Објаснила је да име школе, у којем постоји и реч „девојчице“ неће мењати, као ни правила која забрањују да се у школу примају дечаци.

        The Daily Mail цитира речи оца једне од ученица који је признао:

        „Када сам отворио писмо које је стигло из школе, испрва нисам био сигуран да ли се ради о шали или не ради. Сматрам да је то нека поремећеност. Говоре о разноликости, а то је школа искључиво за девојчице“.

        У децембру је британска Национална асоцијација директора школа, уз подршку Министарства образовања, иступила са препоруком свим школама да ђачке униформе буду „максимално бесполног изгледа“ - да би се „избегли гендерни стереотипи“.

        Прошле године је у средњој школи у Оксфордшајру посао изгубио професор математике који је својим ученицама, међу којима је био и један трансгендер, рекао:

        „Одлично урађено, девојчице!“

        Прошле године је Министарство спољних послова Велике Британије упутило иницијативу Уједињеним нацијама да у свим својим документима израз „жене у другом стању“ замени речима „људи у другом стању“...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zstoja's picture
zstoja 13:48 11.01.2018.

  • +24
Voting is closed.

A akkao da im s eobrati: Odlicno ste uredili, ljudska bica?

draganz's picture
draganz 15:44 11.01.2018.

  • +33
Voting is closed.

Шта онда они који се не осећају да су девојчица, траже у школи за девојчице? Треба од државе да траже отварање школе за њих.

zstoja's picture
zstoja 03:13 12.01.2018.

  • +14
Voting is closed.

Danas imas i one koji nisu ni musko ni zensko. Bolest je sve to ili u najblazu ruku poremecaj u razvoju.

milovan's picture
milovan 16:18 11.01.2018.

  • +22
Voting is closed.

Само тако сваки други им се печатио од позади и мрзио женско!

Забринут's picture
Забринут 00:03 12.01.2018.

  • +17
Voting is closed.

Већина се прилагођава мањини!?

Болест је узнапредовала, Божија казна стиже сигурно, питање је само колико дуго ћемо чекати...

zstoja's picture
zstoja 03:14 12.01.2018.

  • +14
Voting is closed.

Da, demokratija je vrlo rastegljiv pojam....:)

Аnonymus's picture
Аnonymus 05:55 12.01.2018.

  • +16
Voting is closed.

Najljigavija, najpodlija, najprevrtljivija, najlicemernija, najdegenerasanija nacija na svetu.

Додај коментар