Сиријски командоси дошли до доказа да Американци обучавају припаднике Исламске државе

ПЕНТАГОН ТВРДИ ДА СИРИЈА, РУСИЈА И ИРАН НИСУ У СТАЊУ ДА ПОТПУНО ПОРАЗЕ ИД

  • Амерички транспортни авиони терористима најмање три пута недељно падобранима „спуштају“ муницију и храну
  • Имајући у виду развој ситуације и знаке заоштравања односа између САД и Русије поводом Сирије, немачки лист Die Welt објавио: „Русија и САД су у Сирији већ у стању конфронтације, а њихови савезници већ пуцају једни на друге. Руске специјалне јединице су прешле на леву обалу Еуфрата, а то личи на објаву рата Америци. Руси су преко Еуфрата за 48 сати поставили понтонски мост дуг 210 метара преко којег лако прелазе и тенкови. Тај мост провоцира напетост која лако може ескалирати у рат са другом светском силом, то јест - САД“

        МИНИСТАРСТВО одбране Сједињених Држава сматра да операције сиријске армије и Ваздушно-космичких снага Русије неће довести до потпуног уништења Исламске државе - изјавио је портпарол Пентагона Ерик Пахон.

        То је била реакција - наравно, не његова лична - на речи портпарола војног врха Русије, генерала Игора Конашенкова, да се зона око америчке војне базе Ат-Танф на сиријско-јорданској граници претворила у „црну рупу из које долазе напади одреда Исламске државе“.

        Пахон је додатно рекао: „Те тврдње нису тачне. Напори ауторитарног Асадовог режима, Русије и Ирана тешко да ће довести до потпуног и коначног пораза групације Исламска држава, чак и ако буду у стању да привремено заузму неку територију“.

        Американац је себи дозволио и уверавање да „праве поразе Исламској држави наносе САД и њихови савезници“.

        Притом је заобишао оптужбу званичног Дамаска да су САД и њихови партнери побили више сиријских цивила него терориста.

        Исти случај је и писањем сиријских медија да амерички инструктори у Ат-Танфу потпуно отворено обучавају припаднике Исламске државе и снабдевају их наоружањем, муницијом и храном.

        Пишу такође: да су доказе о овоме обезбедили сиријски командоси који су заробили неке главешине терориста и домогли се њихове архиве.

        А она је открила да амерички тешки транспортни авиони најмање три пута недељно падобранима „спуштају“ муницију и храну.

        Имајући у виду развој ситуације и знаке заоштравања односа између САД и Русије поводом Сирије, немачки лист Die Welt је написао:

        „Русија и САД су у Сирији већ у стању конфронтације, а њихови савезници већ пуцају једни на друге. Руске специјалне јединице су прешле на леву обалу Еуфрата, а то личи на објаву рата Америци. Руси су преко Еуфрата за 48 сати поставили понтонски мост дуг 210 метара преко којег лако прелазе и тенкови. Тај мост провоцира напетост која лако може ескалирати у рат са другом светском силом, то јест - САД“.

        Немачки лист тврди да је Русија била пристала - у контактима са Вашингтоном - да Еуфрат буде граница, па наглашава:

        „Само пет километара дели сиријску армију, коју подржавају Руси, од Демократских снага Сирије иза којих су Американци. Москва, по свему судећи, неће без борбе препустити провинцију Деир-ез-Зор Сједињеним Државама и њиховим савезницима јер су у њој највећа сиријска налазишта нафте, а долина Еуфрата је житница земље. Ко буде држао ову провинцију имаће у рукама добре адуте за преговоре о послератном устројству Сирије“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари