Сиријска армија ослободила 1.300 квадратних километара територије уз границу са Јорданом

ИСТОВРЕМЕНО НАПАДА ДВА ГРАДА У ЦЕНТРАЛНИМ ОБЛАСТИМА ЗЕМЉЕ -

АЛ-САЛАМИЈУ И АЛ-ДАКИЛУ

  • У главној улози део Петог армијског корпуса који су организовали и обучили руски инструктори. Помагао му један одред либанског Хезболаха

        СИРИЈСКА армија ослободила је од терориста око 1300 квадратних километара територије у области Бадија-Ал-Шам која се налази у Јужној пустињи, у провинцији Ес-Сувејда, уз границу са Јорданом.

        Офанзиву је започела пре недељу дана и успела да озбиљно „растури“ позиције проамеричких бојовника из „Слободне сиријске армије“ (ССА).

        У главној улози био је део Петог армијског корпуса који су организовали и обучили руски инструктори. Помагао му је и један одред либанског Хезболаха.

        ССА је покушавала да заустави напад ватром артиљерије и вишецевних ракетних бацача, али су њени припадници на крају спас морали да потраже бекством преко границе у Јордан.

        Овај успех на „јужном фронту“ потврдило је Министарство одбране Сирије.

        На видео-снимцима нису, наравно, главне борбе, али ипак делимично откривају како је сиријска армија на делу фронта у каменитој пустињи на југозападу земље пробијала одбрану побуњеничке групације чији покровитељи су протеклих година били Американци.

 

        Владине снаге истовремено настављају да истискују терористе и из провинције Хама и других централних области земље.

        Атакује позиције терориста на прилазима граду Ал-Саламија и напада град Ал-Дакила.

        Чишћење „центра“ важно је и због скоре офанзиве према Деир-ез-Зору. Војни врх у Дамаску не жели да иза леђа својих јединица које буду наступале према том великом граду на Еуфрату остави ни једно иоле веће упориште Исламске државе или Ал Каиде.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари