Сиријска армија добила наредбу да пресече пут према Абу-Кемалу Американцима и њиховим вазалима

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РФ: СИРИЈСКА АРМИЈА ВЕЋ КОНТРОЛИШЕ 85 ОДСТО ТЕРИТОРИЈЕ

  • Курдско-арапска (сунитска) формација „Сиријске демократске снаге“ - иза које стоје и новцем, и оружјем Американци - минулог викенда почела да улази на територију сиријске провинције Деир-ез-Зор и то - уз саму њену границу са Ираком. Војни врх у Дамаску претпоставља да Американци и њихови вазали „нишане“ погранични град Абу-Кемал који је већ дуго важно упориште Исламске државе. Фактички почиње трка - ко ће пре до Абу-Кемала

        МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да сиријска армија већ контролише 85 одсто националне територије.

        Пренело је и ове речи генерала Александра Лапина, начелника штаба јединица Оружаних снага РФ које се налазе у Сирији:

        „Под контролом терориста још се налази 27.000 квадратних километара територије Сирије. Војне операције у Сирији биће настављене и трајаће до потпуног и гарантованог уништења терористичких формација Исламска држава и Џебхат ан-Нусра“.

        Лапин је у овом контексту навео да је руска авијација за протекла 24 сата уништила око 180 утврђених тачака и објеката Исламске државе унутар „Акербатског котла“.

        Он о томе није рекао ништа - што је и разумљиво - али медији у Дамаску пишу да ће сиријска армија уз руску подршку спречити упаде америчке коалиције и побуњеничких групација под њеном контролом на територију сиријске провинције Деир-ез-Зор.

        Курдско-арапска (сунитска) формација „Сиријске демократске снаге“ - иза које стоје и новцем, и оружјем Американци - минулог викенда је почела да улази на територију поменут провинције и то - уз саму њену границу са Ираком.

        Војни врх у Дамаску претпоставља да Американци и њихови вазали „нишане“ погранични град Абу-Кемал који је већ дуго важно упориште Исламске државе.

        Сирија неће дозволити да се то догоди јер је Абу-Кемал и важан гранични прелаз према Ираку.

        Спречавање Американаца да се домогну Абу-Кемала један је од скривених разлога што је сиријска армија добила наредбу да убрза деблокаду Деир-ез-Зора и чишћење истоимене провинције од Исламске државе и свих других побуњеника.

        Сиријска армија ће већ наредних дана преки реку Еуфрат. Управо са намером да пресече пут „Сиријским демократским снагама“. Другим речима: Американцима.

        Постављање великог понтонског моста преко Еуфрата из ваздуха ће обезбеђивати руска авијација.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари