Рабин Барселоне: Европа је за Јевреје изгубљени дом, пресељавајмо се у Израел

МЕИР БАР-ХЕН: СВОЈИМ ВЕРНИЦИМА ГОВОРИМ ДА НЕ РАЧУНАЈУ ДА ЋЕМО ОВДЕ ОСТАТИ ЗАУВЕК

  • Европа је изгубљена. Политичари у Европи не схватају опасност од терора! Упозоравам да не би требало да правимо грешку Јевреја из Алжира и Венецуеле и да је боље да идемо пре него што буде прекасно

          ВРХОВНИ рабин Бар​с​елоне, Меир Бар-Хен, ​упозорио је сународнике да је Европа ​за Јевреје ​изгубљена  као дом.

          После терористичког напада у којем је 14 људи изгубило живот, а повређено знатно више од 100, он саветује члановима своје заједнице да окрену леђа Шпанији и п​реселе се ​у Израел.

          Он их у интервјуу за Times of Israel додатно упозорава: "Европа је изгубљена. Верницима у својим проповедима говорим: „Немојте веровати да ћемо остати овде заувек». Охрабрујем их да купе имовину у Израелу. Наглашавам да не би требало да правимо грешку Јевреја ​из​ Алжира​ и Венецуел​е​ и да је боље да идемо пре него што буде прекасно”. 

          Врховни рабин саветује да се напусти Шпанију, за коју верује да је већ годинама „средиште исламског терора у Европи”:    

          „Проблем је што у Шпанији постоји јака група са радикалним ​намерама​. То је све јаче. Ако ти људи живе међу нама, тешко их се отарасити, они ће само постати јачи. Ово важи и за остатак Европе”.

          Он додатно подвлачи: „Намењ​е​но нам је да изгинемо, Европа је изгубљена. Политичари у Европи не схватају опасност од терора!”

​          Главни рабин Барселоне је у интервјуу нагласио да говори као приватна особа, а не у име своје читаве своје верске заједнице.   

        

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари