ПОРОШЕНКОВ САВЕТНИК: Уништимо ДНР и ЛНР као што су Хрвати Српску Крајину

ЈУРИЈ ЛУЦЕНКО ПРЕДЛОЖИО ДА СЕ „СЕПАРАТИСТИ” ТРПЕ ДОК УКРАЈИНА НЕ ОЈАЧА, А ОНДА ДА СЕ - ПОЧИСТЕ СА ЛИЦА ЗЕМЉЕ

         САВЕТНИК Петра Порошенка – Јуриј Луценко – данас се огласио по други пут. И то како!

         Посаветовао је да се против „сепаратиста из Донбаса” искористи „искуство Хрватске која је у своје време у казненој операцији уништила непризнату Републику Српску Крајину”.

         Луценко је на свом Фејсбуку написао: „Заузети Доњецк и Луганск урапатриотским јуришем вероватно није могуће. У уличним борбама би живот изгубиле десетине хиљада најбољих међу нама. А то би још довело и до потпуног колапса и овако једва живе економије. Зато је разумније да то урадимо на други начин и онда када будемо имали јачу и армију и економију”.

         Луценко је на овај начин открио можда и главни мотив кијевске хунте да пође на прекид ватре. А Порошенков саветник је своју иницијативу овако изоштрио:

         „Пример нам заиста може бити Хрватска. Након што је ЈНА заузела Вуковар, у којима су херојски погинуле хиљаде заштитника њихове независности, Хрвати су били принуђени да се сагласе са постојањем Српске Крајине. Трпели су је три године, али су за то време развијали и економију и армију. А потом су за неколико сати тенковског напада успели да сепаратисте почисте са лица земље”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари