Побуњеници прете обарањем путничких авиона који буду летели за Дамаск и Алеп

ЗАПАД ИХ ПРЕТХОДНО ПРЕКО ТУРСКЕ СНАБДЕО „СТИНГЕРИМА“

Међународни аеродром у Дамаску

  • ФАКТИ: Могуће је да иза претње уопште не стоје никакви сиријски побуњеници (или „опозиционари“) већ да су „стингери“ стигли са америчким, британским и француским командосима који су већ ушли у Сирију и увелико ратују против трупа лојалних шефу државе Башару Асаду. А ово подразумева: да у Сирију није убачено „око 20“, већ можда стотине и стотине „стингера“...

        ПОБУЊЕНИЧКА Слободна cиријска војска - коју на све могуће начине подржавају Запад и арапске монархије - дала је „72 сата упозорења“ авио-компанијама да суспендују све летове према Сирији.

        По истеку тог рока - према истом ултиматуму - почињемо, запретили су, са обарањем авиона чије посаде се оглуше о упозорење и са опкољавањем и освајањем ваздушних лука Дамаска и Алепа.

        Своју претњу, побуњеници су, по обичају, покушали да оправдају - пребацивањем кривице на легалну сиријску власт. Овога пута:  тврдњом да сиријска армија цивилне аеродроме наводно „илегално користи за војне операције“.

        Сиријски побуњеници некима уопште не морају да прете.

        Etihad Airways из уједињених Арапских Емирата од прошлог петка не лети за Дамаск. Royal Jordanian Airlines - још од јуна. Аерофлот од краја јула такође не лети за Сирију („до даљег“, како је саопштио).

        Међутим, један авион Air France половином августа је непланирано - „из безбедоносних разлога“ - слетео у Дамаск. Због погоршања ситуације у суседном Либану!

        На све ово је одреаговала званична Москва.

        Министарство иностраних послова Русије оценило је: да одговорност за претње сиријске опозиције да ће обарати путничке авионе лежи на онима из света који су их снабдели мобилним ракетним системима.

        „Наоружана сиријска опозиција сада прети и обарањем цивилних авиона. Ето резултата неодговорне предаје ракетних система у њене руке“ - упозорио је заменик шефа руске дипломатије Ганадиј Гатилов.

        Почетком августа медији су објавили:  да су побуњеници из Турске добили око 20 „стингера“. Експерти сматрају да иза тих испорука стоје још: Саудијска Арабија и Катар преко којих побуњеним Сиријцима стиже оружје којим их снабдева Запад.

        Могуће је, међутим, да иза претње уопште не стоје никакви сиријски побуњеници (или „опозиционари“) већ су „стингери“ стигли са америчким, британским и француским командосима који су већ ушли у Сирију и увелико ратују против трупа лојалних шефу државе Башару Асаду.

        А ово подразумева: да у Сирију није убачено „око 20“, већ можда стотине и стотине „стингера“...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари