Пентагон се спрема за сајбер нападе на Русију, Кину и Иран

БРОЈ ВОЈНИХ „КОМПЈУТЕРСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА“

АМЕРИКАНЦИ ЋЕ ПОВЕЋАТИ СА 900 ДО БЕЗМАЛО 5.000

  • Како је објавио Вашингтон Пост, биће формиране јединице три типа: за заштиту националних компјутерских ресурса и комуникација, снаге сајбер-заштите и „борбене снаге“ у чијој надлежности ће бити офанзивне сајбер-акције изван граница САД
  • Руски председник Владимир Путин прошле недеље је од Федералне службе безбедности (ФСБ) затражио да се појачано бави питањима компјутерске безбедности и осујећивања сајбер напада

        ПЕНТАГОН ће у наредном периоду упетостручити број сарадника који се баве сајбер безбедношћу.

       При одабиру кадрова водиће се рачуна и о њиховим будућим задацима. А међу главним задацима америчких сајбер јединица биће: заштита сајтова и мреже самог Пентагона, инфраструктурних и енергетских компјутерских ресурса САД.

       Унутар сајбер јединица САД постојаће и елитна формација која ће се припремати да атакује у интернету - добије ли задатак - „потенцијалне непријатеље“ Русију, Кину и Иран.

       Како је објавио Вашингтон Пост, број „компјутерских специјалаца“ Пентагон ће повећати са 900 до безмало 5.000. При том ће бити формиране јединице три типа: за заштиту националних компјутерских ресурса и комуникација, снаге сајбер-заштите и „борбене снаге“ у чијој надлежности ће бити офанзивне сајбер-акције изван граница САД.

       За сваку земљу која буде третирана као „потенцијални непријате“ биће задужена „посебна група компјутерских командоса“. Ово значи: да ће постојати и функционисати посебне групе (одреди) за Русију, Кину и Иран.

       Руски председник Владимир Путин прошле недеље је од Федералне службе безбедности (ФСБ) затражио да се појачано бави „питањима компјутерске безбедности и осујећивања сајбер напада“.

       Унутар овога: да разради методе благовременог откривања хакерских напада, њиховог предупређивања и елиминисања.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари