Обама продужио санкције против Русије за још годину дана

GLOBAL RESEARCH: ПРЕДСЕДНИК САД МРЗИ РУСИЈУ И ЖEЛИ ЊЕНО СЛАБЉЕЊЕ

  • Канадско издање наглашава: „САД  и даље желе свргавање Асада јер је Асад савезник Русије, а главни циљ Обамине политике није победа над исламским тероризмом него над Русијом. Зато амерички удари по позицијама Исламске државе у Ираку резултирају ширењем територија под њеном контролом у Сирији”

         БЕЛА кућа је саопштила: председник САД Барака Обама продужио је важење санкција против Русије за још годину дана.

         „Продужавам важење режима националне ванредне ситуације који је уведен указом 13660” – објавио је Обама.

         А тим указом од 6 марта 2014 године је против Русије и био уведен „режим националне ванредне ситуације”.

         Овом изјавом је амерички лидер продужио важење свих санкција против Русије, а приликом њиховог увођења је објаснио да су неопходне због претње безбедности САД и њиховој спољној политици и прецизирао да ту претњу представљају „политика и људи који подривају демократске процесе и институције у Украјини, представљају опасност по мир, безбедност, стабилност, суверенитет и територијалну целовитост Украјине”.

         Симптоматично је да је канадско издање Global Research управо данас објавило да Обама „мрзи Русију” и да његова политика не само поводом Украјине – него и према Сирији, Ирану и неким другим државама – има за циљ само слабљење Русије.

         „САД  и даље желе свргавање Асада јер је Асад савезник Русије, а главни циљ Обамине политике није победа над исламским тероризмом него над Русијом. Зато амерички удари по позицијама Исламске државе у Ираку резултирају ширењем територија под њеном контролом у Сирији”.

         Раније је Обама преко Катара подржавао Муслиманску браћу, али се та организација показала неефикасном, па сада САД подржавају Исламску државу чији је покровитељ Саудијска Арабија.

         Катарски гас – упозорава Global Research - може не доћи до Европе чак и ако Асадов режим падне јер се Русија већ договорила са Анкаром о Турском току...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари