NBC News: Тилерсону пао мрак на очи кад је Трамп рекао да нуклеарну моћ САД треба повећати 10 пута

ЈЕДНИ „УЧЕСНИЦИ“ ТАЈНОГ САВЕТОВАЊА ТВРДЕ ДА ГА ЈЕ НАЗВАО „БАЛВАНОМ“, ДРУГИ - „ТУПАНОМ“

Рекс Тилерсон

  • Наводно су му амерички званичници, који су присуствовали тајном саветовању, „укратко указали на правне проблеме које би за собом повукло повећавање нуклеарног арсенала“. Још су му објаснили и да Сједињене Државе - успркос смањењима арсенала и „разоружавањима“ - данас располажу већом војном моћи него икада у својој историји
  • ФАКТИ: Ево, наставља се забијање клина између Доналда Трампа и државног секретара Рекса Тилерсона. Права мета је. наравно, Трамп. Према потезима које је досад вукао - њега нико из света не треба да жали. Али, чињеница је да је Америка која је за њега гласала - бољи део Америке и да и он и тај део Америке сметају најгорем делу Америке

        ПОЛИТИЧКИ противници Доналда Трампа почињу да откривају позадину његовог сукоба са државним секретаром Рексом Тилерсоном.

        Телеканал NBC News, који је први објавио да је Тилерсон за шефа државе наводно рекао да је „балван“, објавио је да се то догодило 20. јула за време Трампових консултација са водећим људима „структура националне безбедности“ за време којих је шеф Беле куће рекао да жели да САД свој нуклеарни потенцијал удесетоструче.

        NBC News тврди - позвавши се на речи неких учесника тог тајног саветовања - да је своју жељу открио док је коментарисао слајд са табелом која је показивала како је протеклих година смањиван амерички нуклеарни арсенал.

        Исти „учесници“ су испричали да су највеће чуђење поводом Трампових речи показали начелник Комитета начелника штабова, генерал Џозеф Данфорд, и шеф дипломатије Тилерсон.

        NBC News открива да су присутни амерички званичници Трампу „укратко указали на правне проблеме које би за собом повукло повећавање нуклеарног арсенала“.

        Наводно су му објаснили и да Сједињене Државе - успркос смањењима и „разоружавањима“ - данас располажу већом војном моћи него икада у својој историји. Дакле: и у поређењу са временом када су располагале већим бројем нуклеарних бомби и ракета-носача.

        „Учесници“ су NBC News открили да су по завршетку тих консултација „неки представници администрације“ чули како Тилерсон шефа државе назива „балваном“. Додуше, неки су били уверени да га је назвао „тупаном“.

        Шта год да је било, ово је у функцији забијања клина између Трампа и Тилерсона.

        Амерички председник је - у интервјуу магазину Forbes - рекао да је то „лажна вест“ и да не верује да је Тилерсон тако нешто рекао. За сваки случај је, ипак, нагласио да је његов IQ већи и од Тилерсоновог.

        Додатно је објаснио да та његова тврдња није уперена против државног секретара и указао:

        „Никога нисам нападао. Не верујем ни у такве нападе (Тилерсона)“.

        Бела кућа је Трампове речи о IQ ипак назвала „шалом“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

misko's picture
misko 01:13 12.10.2017.

  • +16
Voting is closed.

Tramp je mrtav covek hoda i on to zna, napravice TAKAV haos svakom nasledniku iz redova deep state u americi da ovi nece moci da se oporave od toga sledecih 200 god.Tramp se SOKIRAO kada je shvatio gde je upao, covek je jos uvek u blagom haosu posto je NAGLO saznao KO je KO i sta se STVARNO desava u ovome svetu.Deep state se PLASI trampa, jer covek u takvom stanju moze da ima krajnje SUICIDNE ideje:) ali sami su krivi. Toliko su POLUDELI sto vestica nije predsednik da nisu mogli da se suzdrze i krenuli su da rasturanje SVE NA CEMU SE NJIHOVA VLADAVINA ZASNIVA :) TRAMP CE DA IH KOSTA MNOGO, ON SAM UOPSTE NE ZELI DA SE BORI SA TIME STO JE OTKRIO, I VEOMA JE UPLASEN ALI JASNO MU JE DA NEMA NAZAD. IMA EKIPA DA SE MUCI SA TRAMPOM JOS DUGO VREMENA, DOVOLJNO DUGO DA IM RASTURI KUCICU U AMERICI.Mislim da je tramp do sad vise puta intimno pozeleo da nikaa nije postao predsednik medjutim kao iskusnom borcu njemu je jasno da je sad u areni iz koje samo JEDAN izlazi.Nadam se da ce gladijator pobediti, svet bi bio bolje i mirnije mesto kad bi amerika bila normalnija i mirnija drzava BEZ deep state mocvare.

Аnonymus's picture
Аnonymus 01:49 12.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

KO je dikhed jos cemo da vidimo. Indirektni odbljesak politicke situacije se vidi kroz slucaj ovog Vajnstajna koji pripada 'dubokoj drzavi'. Paradoksalno je da dip stejt uglavnom cine obrezani I njihovi poslusnici a sam Tramp najjace podrzava Izrael, cerka I zet su Jevreji kao I neki saradnici mada je protiv neokon obrezane ekipe (Volfovic, Perl, itd) ali I glavnih 'levicara' kojima takodje nedostaje malo kozice a koji opet zajedno cine dip stejt.

Драган Ђорђевић's picture
Драган Ђорђевић 10:48 13.10.2017.

  • +12
Voting is closed.

Запад је коалиција англосаксонаца, банкара(пре свих јеврејских) и масонерије. У последњих неколико деценија банкстери су приграбили већи део моћи у том савезу. Трамп је покушао да то доведе у ред спроводећи политику "Америка испред свега". То му, за сада, није успело. Међутим, не би ме изненадило да се ситуација преокрене. Погледајмо пример СССР-а. Још у време Брежњева је русима било јасно да социјализам неће издржати трку са капитализмом. Било је питање како променити систем.Како развластити државну бирократију са што мање штете по Русију? Схватили су да је неопходно растурити СССР али тако да се не распадне и Русија. Зато су организовали структуру унутар безбедносно - обавештајних структура која ће преживети распад државе и контролисати њен распад. Та структура и данас влада Русијом. Путин је само део ње. Видели смо да је руски план успео иако је Русија платила високу цену. Изгубила је многе територије бивше царске Русије. Видећемо да ли ће успети план англосаксонаца и по коју цену. Енглеска се извукла из глобалистичко - банкстерске ЕУ. Да ли ће следећи корак бити спречавање светског рата који прижељкују банкстери и који је једини спас за њих? Тo би Кини и Русији омогућило да скрше монопол долара и да увећају своје зoне утицаја, али би и дало прилику државама Запада да се извуку испод диктатуре банкстера.

Додај коментар