НАСА: Свет неће нестати 21. децембра, „Нибиру-катаклизме” неће бити

И РУСКЕ ВЛАСТИ УПОЗОРИЛЕ СВОЈУ ЈАВНОСТ ДА НЕ ОБРАЋА ПАЖЊУ

НА „ПСЕУДОНАУЧНЕ ИНФОРМАЦИЈА КРАЈУ СВЕТА У МЕДИЈИМА”

  • Постојање света неће бити завршено 21.12.2012. У питању је завршетак једног временског циклуса, од којих је мајански календар и састављен. Крај мајанског календара значи крај процеса стварања и почетак новог доба, саопштено је из НАСА
  • Не постоје докази постојања планете Нибируа, а чак и да постоји, не би могла да стигне на „окршај“ са Земљом за само 18 дана - осим ако не путује неком сулудом брзином, коју на неки фантастичан начин са Земље нисмо могли да приметимо, наводе у Америчкој свемирској агенцији
  • НАСА није једина која покушава да смири страсти око 21. децембра и најава краја света. Руске власти су послале упозорење медијима

        АМЕРИЧКА свемирска агенција се огласила саопштењем поводом навода да крај мајанског календара 21. децембар означава и крај света.

       „Постојање света неће бити завршено 21.12.2012. У питању је завршетак једног временског циклуса, од којих је мајански календар и састављен. Крај мајанског календара значи крај процеса стварања и почетак новог доба“, саопштено је из НАСА.

       „Нибиру катаклизма“, која би требало да представља судњи дан и крај човечанства, у ствари говори о судару непознате планете Нибиру са Земљом баш 21. децембра.

       Не постоје докази постојања Нибируа, а чак и да постоји, та планета не би могла да стигне на „окршај“ са Земљом за само 18 дана - осим ако не путује неком сулудом брзином, коју на неки фантастичан начин са Земље нисмо могли да приметимо, наводе у Америчкој свемирској агенцији.

       „Да та планета стварно постоји, досад бисмо је открили. Претпоставке о катаклизми постоје већ десет година. Али, да су тачне пројекције да ће доћи до судара, ми би требало да данас голим оком видимо ту фамозну планету“, поручују из НАСА-е.

       НАСА није једина која покушава да смири страсти око 21. децембра и најава краја света. Руске власти су послале упозорење медијима.

       „У име интереса наших грађана, молимо вас да не обраћате пажњу на псеудонаучне информација крају света у медијима“, наводи се у допису медијима.

       Истим дописом су менаџери ТВ станица упозорени да не подстичу фаму око „судњег дана“, јер би то могло да негативно утиче на ментално и емотивно стање грађана Русије. Медији су позвани да праве специјалне прилоге у којима би се истакло да најављена апокалипса нема никаквог научног основа.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари